Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad suupisted

Küüslauguga marineeritud kurgid

Külmad suupisted

Küüslauguga marineeritud kurgid

Parimad kodused toidud
PrindiSoovita sõbrale
Marineeritud kurgilõigud või väikesed terved kurgid küüslauguga. Viiludeks lõigatud kurke võib süüa juba paari nädala pärast.

20-40 min

Retsept
1 kg avamaakurk
1 kimp till
15 tk mustsõstraleht
4.5 dl *vesi
2 dl äädikas 10%
10 tk küüslauguküüs
3 sl jäme meresool
2 dl suhkur
1 sl sinepiseemned
2 tk loorberileht
10 tk valge või musta pipra tera
10 tk koriandriseeme soovi korral
Hoia kurke külmas vees leos üleöö, et need jääks krõmpsud. Pese kurgid korralikult harjaga ja tükelda ligi sentimeetripaksusteks viiludeks või pikisuunas sektoriteks. Väikesed kurgid võib hoidistada tervetena. Peenesta till ja koori ning poolita küüslauguküüned. Lase potis keema marinaadi ained. Lao kurgid kaheliitrisesse klaaspurki kihiti tilli ja mustsõstralehtedega. Vala peale kuum marinaad ja sule purk. Hoia küüslauguga kurke külmas. Viiludeks või tükkideks lõigatud kurke võib süüa juba paari nädala pärast.

Märksõnad

kurgidküüslauguga

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes