Uudiskiri Instagram Facebook
 
Ulukilihast road

Šašlõkk ulukilihast

Ulukilihast road

Šašlõkk ulukilihast

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Ulukiliha peab enne küpsetamist seisma marinaadis 10-12 tundi.
Retsept
portsjonile
200 g ulukiliha
5 g võid, oliivõli või sulatatud searasva
20 g sibulat
20 g sibulapealseid
MARINAAD:
10 g veiniäädikat
2-3 tera musta pipart
10 g sibulat
0,5 g küüslauku
1 g suhkrut
2 g soola
loorberileht
Valmistusviis Ulukiliha (põdra-, hirve- või metskiteliha) lõigatakse 30-40 g raskusteks tükkideks, pannakse happekindlasse nõusse, valatakse peale marinaad ja hoitakse 10-12 tundi jahedas kohas. Marinaadi valmistamiseks lahjendatakse veiniäädikas sama koguse keedetud ja jahutatud veega (lahuse kanguseks on 3%), lisatakse riivitud sibul, soolaga hõõrutud küüslauk, suhkur, purustatud pipar ja murtud loorberileht. Liha torgata vardasse ja küpsetada sütel või grillis, aeg-ajalt määrides või, õli või searasvaga.Lisandiks sobivad Sibulaviilud, roheline sibul, kurgid, tomatid, kirsid, ploomid, viinamarjad, melon, marineeritud aedviljad. Vütrsikaste või tkemalikaste.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga