Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jänes

Apelsinijänes

Ahjus küpsetatud praetud jänesetükid apelsini-veinikastmes. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
1,5 kg tükeldatud jäneseliha
4 sl nisujahu
1 tl paprikapulbrit
soola
praadimiseks õli
KASTE:
4 sl võid
2 keskmist sibulat
2 dl apelsinimahla
1,5 tl riivitud apelsinikoort
0,5 tl kuivatatud tüümiani
0,5 tl soola
noaotsatäis musta pipart
2 dl kuiva veini
ValmistusviisJahu, paprikapulber ja sool segada, jänesetükid kasta jahusegusse. Õli kuumutada pannil, jänesetükid pruunistada selles kergelt. Kastme valmistamiseks kuumutada või pannil või paksupõhjalises kastrulis. Lisada tükeldatud sibul ja kuumutada, kuni sibul on klaasjas. Lisada apelsinimahl ja maitsestada riivitud apelsinikoore, tüümiani, soola ja pipraga. Kaste kuumutada keemiseni, alandada kuumust ning keeta tasasel tulel 10 minutit. Praetud jänesetükid laduda ühe kihina madalasse ahjuvormi. Vein segada kastme juurde ja kaste valada jänesetükkidele. Küpsetada 180 kraadi juures ahjus, aeg-ajalt kastmega üle valades, kuni jäneseliha on pehme.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidAhjukartulid, hautatud rohelised aedviljad (herned, aedoad, spargelkapsas, porru jne).

KOMMENTAARID

lihavihkaja 15.juuni 2009 13:24
iuuu väääga rõve, pole hullemat asja söö-
nud!:S:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:N:N:N:N:N:N:N
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes