Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jänes

Veinis hautatud jänes

Jänes

Veinis hautatud jänes

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Veinis hautatud jänes on maitselt mitmekesisem, aga ka küülik maitseb veinis hautatult mahlaselt.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1.5 kg jänes
200 g Porgand
200 g Sibul
100 g Varsseller
1 sl või
2 sl hakitud petersell
3 dl *rõõsk koor
3 dl punane vein
1 sl kastmepaksendaja
1 sl mustsõstratarretis
1 tl sool
0.5 tl Valge pipar
Lõika jänes tükkideks. Puhasta ja tükelda köögiviljad.
Pruunista lihatükid võis, lisa köögivili ning kuumuta suurel tulel 10-15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, kalla juurde punane vein. Vähenda pliidikuumust ja hauta kaane all 1 tund.
Kastme tegemiseks vala hautamisleem kastrulisse, paksenda jahu või kastmepaksendajaga. Lisa koor ja kuumuta keemiseni. Seejärel lisa mustsõstratarretis ning maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga.
Serveerimiseks tõsta liha vaagnale ning kalla peale kaste, puista üle hakitud peterselliga. Sobib hästi koos ahjukartulite või küüslauguga maitsestatud kartulipüreega.
Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale sööjale.

KOMMENTAARID

Kats1 19.jaan 2013 19:45
Päris ok oli, kui jälle jänese/küüliku isu, siis läheb kordamisele
T. 15.okt 2011 12:55
Müüa ettetellimisel jahutatud värske küülikuliha. Lihakeha 1,5 - 2,5 kg. Kodumaine, päritolu Järvamaa. HIND 11.- EUR/kg - ( suurema koguse korral hind soodsam) Müük Tallinnas ja linna lähiümbruses kohaletoomise-
ga. Ostusoovid-
tellimused e-mailile: kyylikuliha@hot.ee
Kadi 15.veeb 2011 14:50
Kas te lasete jänel enne äädikalahuses ööpäeva seista ka, või kohe meisterdate? Kas keegi on jänese asemel kasutanud küülikut?
alias20 04.jaan 2011 13:51
just seda ma tegingi, väga maitsev ja mahlane :)
raudkukk 12.jaan 2007 20:27
paar korda juba teinud soovitan !
emily1 24.märts 2006 15:12
väga maitsev.mulle meeldib!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool