Uudiskiri Instagram Facebook
 
Metskits

Metshirvehautis metsaseente ja tapenade-kartuliga

Metskits

Metshirvehautis metsaseente ja tapenade-kartuliga

Andrus Laaniste 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Andrus Laaniste: Roog ise näeb välja selline, nagu oleks jahimees külmkappi puhastanud, aga maitse on väga hea.
Retsept
portsjonile
1 suur peotäis Tükeldatud hirveliha
1 tk Sibul
1 tk Porgand
2 küünt Küüslauk
Tüümian
6 tk Metsaseened
Sorts punast veini
sorts koort
2 tk saiaviil
2 sl Oliiviõli
4 tk Väiksemad kartulid (keedetud)
TAPENADE
6 tk Oliivid
1 küüs Küüslauk
1 tk Anšoovisefilee
maitseks oliiviõli, kappareid, sidrunimahla
Tapenade’i valmistamiseks purusta ained uhmris või köögikombainis.Prae kartuliviilud oliiviõlis kuldseks ja maitsesta tapenade’iga. Prae hirveliha õlis koos porgandi, sibula ja küüslauguga ning hauta kaane all koos tüümianiga pehmeks. Lisa vahepeal ka sool ja pipar, kvaliteetne lihapuljong, vein ning lõpupoole ka metsaseened ja veidi koort. Suru hirveliha koos köögiviljadega mõnusaks massiks. Kata paks pehme kahekäe-saiakäär lihamassi ja tapenade-kartuliga.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette