Uudiskiri Instagram Facebook
 
Salatid

Vürtsikalt šokolaadine kanasalat

Salatid

Vürtsikalt šokolaadine kanasalat

Angelica Udeküll ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Salatile võid peale puistata ka erinevaid seemneid, näiteks kõrvitsa-, päevalille- ja seedermänniseemneid.
Retsept
portsjonile
200 g kana kintsuliha
1 sl Või (sulatatud)
2 sl Õli
2 sl kakao-tšilli maitsesegu
sool
KUSKUSSILISAND
1 sl Õli
1 sl Või
2 küünt Küüslauk
1 sl Ingver (hakitud)
2.5 dl Kanapuljong
250 g Kuskuss
SALAT
2 peotäit Salatilehed
1 klaas Ananassikuubikud
10 tk Kirsstomat
KASTE
200 ml Maitsestamata jogurt
münti ja teisi ürte
Kana küpsetamiseks sega omavahel sulatatud või ja õli ning lisa hulka maitseainesegu.
Haki lihast parajad viilud ja sega maitseainesegus.
Aseta kanaviilud 175kraadisesse ahju umbes seitsmeks minutiks küpsema.
Kuni kana ahjus küpseb, haki ingver ja küüslauk ning kuumuta need õlis läbi.
Vala juurde puljong, lase keema ja lisa seejärel kuskuss.
Kuumuta paar minutit, sega läbi ja lase potis lihtsalt haududa, kuni kuskuss on valmis.
Aseta kaussi salatilehed, sinna peale kuskuss, kanaviilud ning kõige peale ananassikuubikud ja poolitatud kirsstomatid.
Vala peale eelnevalt segatud jogurtikaste.
# Eelista võimaluse korral värsket ananassi - praegu müüakse poodides soodsa hinnaga ülimagusaid ananasse, mis on maitse poolest märksa tugevamad ja mahlasemad kui konservananass.
# Kana küpseta võimaluse korral pigem ahjus kui pannil, kuigi ka pannil küpseb liha ära. Pannil praadides on aga oht, et maitseaineseguga paneeritud liha hakkab kergemini kõrbema.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes