Uudiskiri Instagram Facebook
 
Salatid

Värske kartuli salat tuunikalaga

Salatid

Värske kartuli salat tuunikalaga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kiirelt valmiv salat sobib nii omaette roaks kui ka grillkala kõrvale. Eriti hea esimeste kartulimugulatega.

20-40 min

30 minutit

Retsept
portsjonile
300 g väikesed värsked kartulid
200 g rohelised või kollased oad
1 karp tuunikala vees
1 suur peotäis rukola
KASTE
2 spl tomatisalsa (näit. Texicana)
1 spl punase veini äädikas või palsamiäädikas
2 spl Oliiviõli
sool, must pipar
Keeda kartuleid 6-8 minutit. Lisa potti pooleks lõigatud oad ja keeda veel 5 minutit või kuni mõlemad köögiviljad on pehmed. Sega samal ajal salsa äädikaga. Lisa vähehaaval õli ja vispelda, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola-pipraga. Nõruta kartulid ja oad. Lõika väiksemad kartulid pooleks, suuremad kolmeks. Sega kartulid-oad poole koguse kastmega, lase maitsestuda ja jahtuda samal ajal. Seejärel sega hulka nõrutatud tuunikala ja väiksemaks rebitud rukolalehed. Lisa ka ülejäänud kaste ja tõsta salat taldrikutele.

KOMMENTAARID

katjuhh 06.juuli 2012 22:03
Mitte kõige maitsvam salat.
Jutsukene 02.sept 2010 09:00
lihtne, maitsev ja toitev.
Pyhak 31.juuli 2010 16:48
Kartul oli küll vana ja aedoad konservis, aga tulemus oli ikka väga hea!
katjuhh 29.juuli 2010 18:02
Rukolat mul kahjuks aias ei leidunud, seetõttu asendasin ta jääsalatiga, ube panin umbes kaks korda rohkem kui retseptis ette nähtud ning lõpptulemus oli väga maitsev! Mõnusalt suvine kerge salat :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool