Uudiskiri Instagram Facebook
 
Salatid

Ürdine kartulisalat peekoniga

Salatid

Ürdine kartulisalat peekoniga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Toekas salat täidab korralikult kõhtu. Maitseb eriti hästi, kui valmistada see soojadest kartulitest ja äsja pannilt tulnud peekonist. Kasutada tasuks esimesi suviseid kartulimugulaid.
Retsept
portsjonile
1 kg väikesed kartulid
200 g Peekon
1 punt Murulauk
pisut punet, basiilikut, peterselli
KASTE
1 suur küüs Küüslauk
1 tk sidrunist pressitud mahl
2 tk Munakollane
1 dl õli
sool, valge pipar
Kastme valmistamiseks sega purustatud küüslauguküüs, pool sidrunimahlast ja munakollased saumikseriga pastaks. Nirista juurde õli, segamist samal ajal jätkates.
Maitsesta ülejäänud sidrunimahla, soola ja pipraga. Keeda kartulid soolakas vees pehmeks. Prae väikesteks tükkideks lõigatud peekon pannil krõbedaks ja tõsta majapidamispaberile nõrguma. Nõruta kartulid, lase veidi jahtuda ja poolita. Pane mugulad kaussi ning sega tükeldatud ürtidega. Lisa peekon. Tõsta salatile lusikaga kaste ja sega kergelt läbi.

KOMMENTAARID

NATALY 04.veeb 2012 13:38
mis salat see on? peenokiga :(
janettey 02.dets 2010 14:04
tasuks jälgida, et sirdun ei oleks väga suur, muidu kaste liiga hapu. väga hea kui lisada juurde veel keedetud muna. annab maitsest juurde:)
svenartur 11.aug 2010 13:37
See pole mingi salat, lihtsalt hea soe toit.
hatycat 02.aug 2010 13:53
Soojalt väga hea :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke