Uudiskiri Instagram Facebook
 
Salatid

Salat grillitud suvikõrvitsa, parmesani ja basiilikuga

Salatid

Salat grillitud suvikõrvitsa, parmesani ja basiilikuga

Tuuli Mathisen
PrindiSoovita sõbrale
Retsept
portsjonile
värvilisi väikseid salatilehti
rohelist ja lillat basiilikut
suvikõrvitsat
parmesani v. muu kõva juust
röstitud kõrvitsaseemneid
oliiviõli
sool, pipar
balsamico ja/või mett
Kogused võid varieerida ja kombineerida vastavalt oma eelistustele.
Esmalt lõika suvikõrvitsast ca 0,5 cm paksused viilud (kui on suurem suvikõrvits, lõika ristipidi seibid, kui aga väike, siis võid pikkupidi "keeled" lõigata. Sega suvikõrvitsaviilud sortsu oliiviõliga ja keera peale ka veidi head soola. Grilli suvikõrvitsat grillil või grillpannil mõlemalt poolt, kuni ta on küps ja peale on tekkinud ilusad kuldpruunid grillimistriibud. Lase jahtuda.
Rebi kausi põhja salatilehti ja basiilikut. Sinna padjale aseta grillitud suvikõrvits, tõmba kartulikoorimisnoaga parmesaniviilud ja puista peale peotäis kõrvitsaseemneid. Viimistle paari keeru värskelt jahvatatud pipraga. Kalla peale kas ainult oliiviõli või siis oliiviõliga segatud balsamicot ja/või mett (viimased komponendid annavad salatile veidi magusama nüansi juurde).

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree