Uudiskiri Instagram Facebook
 
Salatid

Suvine suitsukalasalat

Salatid

Suvine suitsukalasalat

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kerge, kuid toitev salat on kõige maitsvam kohe pärast kokkusegamist. Suve poole maitseb eriti hea värske kartuliga.

20-40 min

35 minutit

Retsept
portsjonile
400 g väikesed kartulid (soovitavalt värsked)
150 g rohelised oad
Rooma salatit
12 tk Kirsstomatid
50 tk mustad kivideta oliivid
300 g kuumsuitsukala
2 tk Keedetud kanamuna
8 tk (või keedetud vutimunad)
0.5 tk Punane sibul
0.5 tk sidrunist pressitud mahl
3 sl Oliiviõli
hakitud till
KASTE
2 sl Hapukoor
2 sl Maitsestamata jogurt
2 sl Mädarõigas
soola
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta, vala hetkeks külma vette ja nõruta uuesti. Suuremad kartulid lõika pooleks või sektoriteks.
Keeda ube soolaga maitsestatud vees 3 minutit. Nõruta, vala üle külma veega ja nõruta veel kord.
Pane serveerimisalusele kartulid, oad, rebitud salatilehed, poolitatud kirsstomatid, oliivid, tükeldatud kala, sektoriteks lõigatud või poolitatud munad ja peeneks hakitud punane sibul. Sega sidrunimahl, oliiviõli ja hakitud till. Nirista salatile. Klopi kastmeks hapukoor, jogurt ja mädarõigas, maitsesta soolaga. Serveeri eraldi nõus.
 

KOMMENTAARID

Handri 02.veeb 2010 20:40
Väga hea peale trenni ;) Muna panen mina natuke rohkem ja ka kala.
odoot 30.sept 2009 13:02
tõesti oli hea ja teen edaspidigi super
Mammu 28.juuli 2009 13:41
tundub ülihea ! :Y
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp