Salatid

Saksapärane kartulisalat

Keskmine hinne: 3.63 Allikas: 100 rooga Autor: Vesta Reest
Kui paast hakkab jõudma oma keskpaika ning inspiratsioonigi hakkab nappima, on just see salat sageli deus ex machina rollis, mis toob kastanid tulest välja. Lihtne valmistada – komponendid on enamasti kodus olemas või on neid kerge hankida –, maitse aga lihtsalt suurepärane. Saksamaal ja Austrias tuntakse tuhandeid retsepte. Selle retsepti panin kokku kogenud Austria prouade temperamentsest jutustustest, kelle esimene reaktsioon minu küsimusele oli: ”Kartulisalat… seda oskavad ju kõik teha…” Aga ei oska, ja mõnedes koolkondades valmistatakse salatikastet kanapuljongiga, mis pole paastuajal hoopiski mitte paslik.
Kogus: 1 portsjon
Pese kartulid ja pane koorega keema. Jahuta, koori ja lõika seibideks. Lõika sibul rõngasteks. Lõika ka porrulauk seibideks. Pane kõik suurde kaussi. Sega äädikas sinepi ja suhkruga, lisa paar tera soola ja purustatud musta pipart ning vispelda hoolikalt. Sega juurde õli. Kalla kaste salatile, sega ja pane külma maitsestuma. Serveerimisel võid lisada porrurõngaid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Iiris 13.apr 2010 13:12
Sain seda salatit kylas olles maitstud ja nyyd on see minu vaieldamatu lemmik. Siin olevas retseptis puudub veel hapu- voi veel parem marineeritud kurk ja porrut ma ei pane. Head isu!
1