Salatid

Peedi-kitsejuustusalat

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Salatid 2 Autor: Epp Mihkels
Tervislik salat kitsejuustu- või peedisõpradele, aga miks mitte ka neile, kes soovivad tavapärase peedi-vinegrettsalati asemel proovida midagi uut. Kreemjas kitsejuust oma pikantse maitsega annab mahedale peedile mõnusa nüansi. Sobib eelroaks õhtusöögilauale või eraldi roana koos värske saiaga.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistusaeg 1 tund + 30 minutit valmistamiseks

Kogus: 4 portsjonit
Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Pese peedid hoolikalt ja kuivata majapidamispaberiga. Puista ahjuplaadi keskele 1,5 cm ühtlane kiht meresoola ja aseta peedid selle peale. Küpseta ahju alaosas umbes 40–45 minutit, kuni peedid on tikuga katsudes pehmed. Jahuta, koori ja viiluta õhukeselt kas keraamilisse või emailkaussi (ära kasuta metallkaussi, kuna metall ei ole marineerimisel hea). Marinaadiks sega suhkur, äädikas, oliiviõli, sool ja pipar, kuni ained on sulanud. Vala peedile ja segada ettevaatlikult. Jäta peedid vähemalt 3 tunniks (soovitatavalt üle öö) marinaadi ja sega aeg-ajalt ettevaatlikult, nii et peedid ei puruneks. Lao marineeritud peedid ühtlase ringikujulise kihina serveerimisvaagnale. Marinaad jäta alles. Peetite peale rebi erinevaid salatilehti, maitsesta paari keeru purustatud soola ja pipraga ning piserda peale veidi marinaadi. Salatilehtedele lao omakorda viiludeks lõigatud kitsejuust. Maitsesta paari keeru pipraga ja piserda taas peale allesjäänud marinaadi.
Kaunista hakitud värske tüümiani ja murulauguga, soovi korral ka röstitud kreeka pähklitega. Serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa