Uudiskiri Instagram Facebook
 
Salatid

Eduardi mesised paprikad

Salatid

Eduardi mesised paprikad

Eduard Sepp Taluperemeeste hoidised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Lauri Kulpsoo
Õrna ja erilise maitsega salat, mis sobib kala- ja kanaroogade juurde.

40-60 min

Retsept
3 kg Paprika (eri värvi lõigud)
320 g Mesi
100 g Sool
0.5 tl Jahvatatud nelk
0.5 tl Jahvatatud kaneel
Roseepipar
80 ml Äädikas 30%
2 l Vesi
1. Puhasta paprikad ja lõika ca 4 x 4 cm suurusteks tükkideks. Võta kümme 0,5-liitrist steriliseeritud purki ja pane iga purgi põhja 5–6 roseepipratera.

2. Marinaadi valmistamiseks aja vesi keema, lisa sool ja keeda 5 minutit. Lisa mesi, kaneel ja nelk ning lase marinaad uuesti keema. Lisa äädikas. Nüüd kalla paprikatükid korraks kuuma marinaadi ja tõsta pott tulelt ära.

3. Tõsta kuumaga "ehmatatud" paprikatükid vahukulbiga purkidesse, lase marinaad uuesti keema ja kalla see kuumana paprikatükkidele. Kaaneta purgid õhukindlalt ja lase rätiku all köögis laua
peal maha jahtuda.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke