Salatid

Talvine mozzarella-ahjutomatisalat

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Anni Arro
Kui tomateid aeglaselt ahjus kuivatada, saame tulemuseks magusa ja tummise maitse.
Kogus: 1 portsjon
Talvel puudub tomatitel igasugune maitse, aga nii on võimalik ka talvel süüa head tomati-mozzarellasalatit.
Poolita tomatid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Pista iga tomati viljalihasse 1 rosmariinioksake, puista üle meresoola ja pipraga ning piserda oliiviõliga.
Küpseta ahjus madalal temperatuuril (100°C juures), kuni tomatid on krimpsus ja n-ö kuivanud.
Selle tegevuse mõte on selles, et tomatid peavad aeglaselt küpsema ehk teisisõnu kuivama – nii on maitse magus ja tummine.
Lõika mozzarella taldrikul viiludeks ja aseta iga viilu peale üks ahjukuivatatud tomat.
Värskuse ja vürtsikuse mõttes lisa ka mõned rucolalehed.
Piserda oliiviõli ja palsamiäädikaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
maverik 10.nov 2008 04:17
supper idee mina lisaksin poolitatud tomatile enne ahju panemist kohe juurde paar tilka balsamicot ja paar tera suhkrut
1