Salatid

Värske maksasalat

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Selle salati headus ja võlu peitub hästi valitud maksas. Maks on oluline rauaallikas ja tugevdab verd. Enne kuuma suve kulub see kindlasti ära. Hea maks on pehme, lausa sametise tekstuuriga.
Kogus: 1 portsjon
Loputa maks külma vee all ja kuivata köögipaberiga. Eemalda õhuke kilekiht ja lõika ühesuurused tükid. Aja pann kuumaks ja vala seejärel õli. Kui õli on kuum, lisa maksatükid. Prae seni ühelt poolt, kuni on pruunistunud, alles seejärel keera külge. Pidev edasi-tagasi pööramine pole maksale hea.
Kui maks on pruunistunud, võid lisada soola ja pipart. Sojakaste teeb maksa siirupiselt kleepuvaks ning seesamiseemned jäävad hästi külge. Viimasena lisagi pannile valitud seemned ja pähklid. Tõsta pann tulelt.
Rebi salatit ning maitserohelist, viiluta sibulad ja kurgid, poolita tomatid. Ladusta kõik vaagnale ja kõige peale tõsta maksakangid. Söö kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
bahjiggity 24.mai 2010 21:33
Kuna retsept on suhteliselt lakooniline, siis päris täpselt aru ei saanud mis ajahetkel ja kuidas see sojakaste ja seesamiseemned lisada tuli.. Oodatud tulemus jäi igal juhul saavutamata. Tõsi - teatavad kleepuvad omadused sojakastmel siiski avaldusid - nimelt kleepis see ühtlase musta kihina panni põhja koos seesamiseemnetega.. Pann on siiani leos..
nle 28.nov 2009 16:42
lisasin enne maksa veel krõbedad ürdikartulid ja natuki balsamico kastet. ülihea salat tuli!
kaurex 21.juuni 2008 13:15
Värske maksasalat oleks veelgi parem, kui maks jääks praadimata, siis on see tõepoolest värske!
1