Salatid

Karulaugu-apelsinisalat ürdise kanafileega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maitseelamused tervise heaks Autor: Aet Trisberg
Karulauk on ideaalne kevadine vitamiiniallikas, mis meenutab lõhnalt ja maitselt küüslauku.
Kogus: 1 portsjon
1. Kuna salati jaoks on vaja küpsetatud ja jahtunud kanafileed, võib selle valmistada juba päev varem või kui tühi kõht veel ei vaeva, mõned tunnid enne salati söömist.

2. Puista kanafilee mõlemale poolele ürdisoola ja purustatud musta pipart ning määri filee üle oliiviõliga.  Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes pool tundi, filee peaks jääma mõnusalt mahlaseks.

3. Et küüslaugumaitse tugevalt domineerima ei hakkaks, võib karulauku tasakaalustada lehtsalatiga. Rebi lehtsalat suurteks tükkideks (karulauk jäta tükeldamata). Laota taldrikule lehtsalat ja karulaugulehed, pane peale lutserniidud, apelsiniviilud, tükeldatud avokaado ja kurk.

4. Sega kokku sidrunimahl, õli ja rafineerimata roosuhkur. Vala kaste salatile ja aseta peale külm viiludeks lõigatud kanafilee. Lõpuks jahvata salatile musta pipart ja puista peale peenelt hakitud murulauku ja kuivatatud goji marju.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa