Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marineeritud salatid

Evely oa-tomatisalat "Punased koos"

Marineeritud salatid

Evely oa-tomatisalat "Punased koos"

Evely Palkman Meie küla eided peavad pidu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Ühe korraliku oa-aasta sügisel ei oska ka kõige tublim perenaine ühel hetkel enam ubadega midagi mõistlikku peale hakata. Siin on pakkuda üks salat põldubadest ja tomatitest, mis purgiski ja jahedas hästi säilib.
20-40 min
Retsept
400 g Põldoad (puhastatud)
800 g Kirsstomat
1 tk Sibul
2 - 3 küünt Küüslauk
2 cm jupp Tšilli
Õunaäädikas
3 spl või punase veini äädikas
2 spl Tomatipasta
4 spl Vesi
Basiilik (värske)
Harilik pune
Sool
Must pipar
Suhkur
Õli

Lõigu sibul, küüslauk ja tšilii ning pane koos õliga pannile. Maitsesta tomatipasta, äädika, soola, pipra ja suhkruga. Lisa pannile vesi ja oad. Viimaks tõsta juurde tomatid. Kuumuta 10-15 minutit. Võta pann tulelt ja sega hulka värske hakitud basiilik ja pune. Pane salat kuumalt purkidesse. Serveeri prae kõrvale või söö isesesiva roana.

NIPP: Värsked oad on parimad, aga sobivad ka kuivatatud. Viimaseid tuleks enne korralikult leotada.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes