Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marineeritud salatid

Marineeritud oasalat

Marineeritud salatid

Marineeritud oasalat

Lia Virkus Taimetoidud kõigile
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lemmiksalat nii suvel, sügisel kui talvel. Kui aega on rohkem, saab kuivatatud oad likku panna ja siis pehmeks keeta. Kui on kiire, valmib salat konserveeritud ubadest. Sobib hästi nii jõululauale kui ka suvel igale grillipeole.

üle 60 min

Valmistamisaeg kuivatatud ubadega 1,5 tundi + öö ubade leotamiseksValmistamisaeg oakonserviga 20 minutit + 2 tundi kuni üle öö maitsestumiseks

Retsept
portsjonile
400 g Aeduba (punased või valged, konserv) või
2.5 dl Aeduba (kuivatatud)
MARINAAD
2 tk Punane sibul
4 küünt Küüslauk
2 dl Oliiviõli
1.5 dl Palsamiäädikas
1 dl Mesi
1 dl Basiilik (värske, hakitud)
1 - 2 oksa Tüümian
2 tl Sool
1 tl Must pipar
Pane oad ööseks vette likku, kumbki sort eraldi kaussi. Hommikul vala leotusvesi ära. Keeda oad eraldi kastrulites pehmeks, selleks kulub umbes 1 tund. Kui kasutad konservube, loputa neid sõelal ohtra veega.
Samal ajal valmista marinaad. Koori sibulad ja lõika õhukesteks poolrõngasteks. Haki küüslauguküüned. Sega kõik marinaadiained kausis kokku. Nõruta oad ja tõsta marinaadi sisse. Sega hästi läbi, lase hetke jahtuda ja pane mõneks tunniks (veel parem terveks ööks) külmkappi maitsestuma.

KOMMENTAARID

mann lisas 17.apr 2012 16:02
:S:D:D:D:D:D:D:D:D
mann 12.apr 2012 09:33
see on väga hea salat.olen korduvalt teinud.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke