Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marineeritud salatid

Kõrvitsa-ebaküdooniasalat

Marineeritud salatid

Kõrvitsa-ebaküdooniasalat

Angelica Udeküll Värvilised salatid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Lauri Laan
Mõista, mõista, mis see siis on? Maitseb hapukasmagusalt, umbes nagu magus sidun ja sobib nii siirupiks kui salatiks? Ebaküdoonia on endiselt üks eksklusiivsete toorainete seast, millega maitsemekutajate südameid võluda.
Retsept
portsjonile
2 tk Ebaküdoonia
0.25 tk Kõrvits (väike)
2 sl Suhkur
1 tk Kaneel (koor)
2 dl Õunamahl

1. Puhasta ebaküdooniad seemnetest ja lõika viiludeks.
2. Sulata potipõhjas suhkur, lisa ebaküdooniaviilud ja kuumuta umbes minuti jagu.
3. Lisa (kodune) õunamahl ja kaneelikoor ning kuumuta tasasel tulel, kuni ebaküdooniad muutuvad läbipaistvaks.
4. Tõmba kõrvitsast melonikulbiga kuulid, vala üle kuuma siirupiga ja jäta vähemalt paarikümneks minutiks maitsestuma. Tõsta salat kokku ja pane serveerimiskaussi.


NIPP:
Salatit sobib pakkuda nii desserdiks, serveerituna vanillijäätisega kui ka linnulihast prae lisandiks.

Uued retseptid

Kauboikartulid rosmariiniga

Argitoidud
Kauboikartulid rosmariiniga