Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marineeritud salatid

Oasalat kaneeli ja nelgiga

Marineeritud salatid

Oasalat kaneeli ja nelgiga

Toidutare Vanaema kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Magushapu oasalat. Sobib kohe tarvitamiseks ja ka pikemaajaliseks säilitamiseks.
Retsept
1 kg Aedoakaunad
Vett
Soola
2 kl 3 - 4% äädikas
1 kuni 2 kl Suhkur
1 tl Kaneel
Nelk

Aedoad pesta, puhastada otstest ja küljekiududest, lõigata 1½-2 cm pikkusteks tükkideks, keeta väheses soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Äädikast, suhkrust ja maitseainetest keeta marinaad, selles keeta oatükke veel 8-10 minutit, siis tõsta oad purki või kaussi, marinaad keeta veidi kangemaks ja valada ubadele. Jahutada. Pikemaajaliseks säilitamiseks sule kuumad salatipurgid kohe õhukindlalt ja hoia külmas kohas.
 

KOMMENTAARID

Pereema 10.aug 2012 16:42
Ei ole palju, retseptis on lahja äädikas, mitte 30%, 3-4% on selline, mida aitab näiteks söögiajal süldile kallata.
ammemamma 15.aug 2006 12:38
Tere! Kas keegi on proovinud seda salatit teha? Mulle tundub , et äädikat on palju. Teen näiteks kõrvitsat nii, et 1 l vett ja muud maitseained(suhkur, kaneeli- koore tükikesed,nelk, vürts, apelsini koor,pipraterad) ja äädikat 2- 3 spl 30% . Kui panna 3spl äädikat 1 l lahuse kohta, on tulemus päris äädikane. Tervitades ammemamma
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke