Uudiskiri Instagram Facebook
 
Segasalatid

Kartulisalat röstitud paprika ja tomatiga

Segasalatid

Kartulisalat röstitud paprika ja tomatiga

Epp Mihkels Kartul - meie lemmik toidulaual
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Röstitud paprikatega salat on mõnus hilissuvine lisand grillroogadele või ka niisama einestamiseks. Viimasel puhul lisa salatile pisut salaamit või muud teravamaitselist vorsti ning saad tugevama kõhutäie. Talvel valmista salat Pariisi kartulitest, suvel-sügisel aga tillukestest ümmargustest värsketest kartulitest.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
600 g Kartul (keedetud)
2 tk Paprika (suur)
10 tk Kirsstomat
1 peotäis Oliivid
Tüümian
Petersell
KASTE
0.5 dl Oliiviõli
0.25 dl Punase veini äädikas
0.25 tl Sool
0.25 tl Must pipar
0.5 tl Suhkur
Lõika paprikad pikuti pooleks ja puhasta seemnetest. Lao paprikatükid, koor üleval, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja grilli 220-kraadises ahjus, kuni koor hakkab mustaks tõmbuma. Selleks kulub päris vähe aega. Jahuta grillitud paprikaid kiiresti külma veega ning eemalda tumenenud ja lahtilöönud koor. Lõika kirsstomatid pooleks, puista samale ahjuplaadile ning jahvata peale pisut soola ja pipart. Tõsta tomatid väljalülitatud ahju järelkuumusse küpsema ja lase neil seal olla seni, kuni tomatid hakkavad pisut krimpsu tõmbuma – nii 5–10 minutit. Lase pisut jahtuda.
Haki paprikaviilud ribadeks ja lisa keedetud kartulitele. Puista juurde tomatipoolikud ja hakitud oliivid. Haki punt tüümiani ja peterselli võimalikult peeneks ning lisa salatile. Sega valmis kaste ja vala samuti salatile. Sega ja vajadusel maitsesta täiendavalt värskelt purustatud soola-pipraga. Just värskelt jahvatatud pipar annab sellele salatile mõnusa aroomi, mistõttu võid pipraveski julgelt lauale panna, et kõik sööjad saaksid salatit ise maitsestada. Salat on maitsev ka siis, kui valmistad selle veel leigetest komponentidest, nii et vali ise, milline variant meeldib.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes