Uudiskiri Instagram Facebook
 
Segasalatid

Laab ehk Tai hakklihasalat

Segasalatid

Laab ehk Tai hakklihasalat

Mari-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Salat sobib hästi eelroaks või taipärasele Rootsi lauale. Röstitud ja purustatud riis annab salatile mõnusalt rõmpsuva tekstuuri. Toored oakaunad ja kurgiviilud neutraliseerivad salati vürtsikust. Salatit võib süüa lihtsalt kahvliga või nii, et tõstad hakklihasegu salatilehele ja keerad selle vräpilaadselt kokku.

20-40 min

Retsept
portsjonile
50 g Keetmata riis
300 g Kana-, kalkuni või taist seahakkliha
2 tk Küüslauguküüs
3 tk Šalottsibul
1 tk Tšillikaun
1 tl Tšillipulber
Hakitud koriander
Hakitud münt
Mõned hakitud basiilikulehed
1 spl Maapähkliõli
KASTE
2 spl Kalakaste
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 tl Suhkur
LISAKS
Roheline salat
Toored peenikesed aedoad
Kurgiviilud
1. Kuumuta riisiterasid kuival kuumal pannil, kuni nad on helepruunid (5–7 minutit). Purusta uhmris või köögi- kombainis jämedateraliseks puruks.

2. Haki sibulad, küüslauguküüned ja tšillikaun.

3. Kuumuta tavalisel või vokkpannil õli. Prae sellel segades hakkliha, sibu lat, küüslauku ja tšillit, kuni liha pole enam roosa. Sega hulka tšillipulber ja hakitud ürdid.

4. Sega eraldi kausis kokku kastme ained, lisa kaste praetud hakklihasegule. Sega hulka pool röstitud ja purustatud riisist.

5. Laota vaagnale või kaussi salatilehed, tõsta peale toatemperatuuril hakklihasegu. Raputa peale ülejäänud riisipuru.

6. Lisa oad ja mõned kurgiviilud. Kaunista ürdilehtedega.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool