Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad salatid

Kinoa kikerherneste ja röstitud köögiviljadega

Soojad salatid

Kinoa kikerherneste ja röstitud köögiviljadega

Anjum Anand Toitu õigesti vastavalt oma kehatüübile
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Lisa Linder
Kinoa on täisteravili, milles on palju täisvalku ja see on kergesti seeditav. Roog sobib oma suure valgusisalduse poolest nautimiseks iseseisvalt, kuid on ka hea kõrvalroog kana või kala juurde (sel juhul tuleks ajurveda reeglite põhjal jätta välja kikerherned). Kinoa võid asendada kuskussi või odrakuskussiga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
3 tk Spargel (2 cm tükkidena)
1 tk Suvikõrvits (poolkuukujulised viilud)
1 tk Punane sibul
1 spl Oliiviõli
2 oksa Tüümian
Sool
Must pipar (värskelt jahvatatud)
80 g Kinoa
1.5 spl Sidrunimahl
2 tl Rosinad (soovi korral)
1 spl Seedermänniseemned
100 g Kikerhernes (keedetud)
3 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
1 peotäis Petersell (värske)
1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Sega köögiviljad röstimispannil õli ja tüümianiga ning maitsesta. Aseta pann ahju keskossa ja rösti 15-20 minutit või kuni pehmenemiseni.
2. Vahepeal valmista kinoa vastavalt pakendil olevale juhisele vees või puljongis. Kinoa peaks valmis olema, kui on kergelt lõhenenud ja piisavalt pehme. Kurna hästi.
3. Kui köögiviljad on valmis, tõsta keedetud kinoa röstimispannile. Lisa sidrunimahl, rosinad, seedermänniseemned, veidi õli, kikerherned, vürtsköömned ja hakitud petersell. Sega hästi ja maitsesta vastavalt vajadusele.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga