Salatid  » Värsked salatid

Salatitort

Keskmine hinne: 3.25 Allikas: Väike salatiraamat Autor: Epp Mihkels
Salatitordi idee tekkis ühe taimetoidusõbra palvel, kes soovis soolast, ilma liha ja jahutoodeteta torti, kuhu temalgi oleks võimalik sünnipäevaküünlaid pista. Kui nii, siis nii – natuke mõtlemist ja tort oligi olemas.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Puista lahtikäiva 20 cm läbimõõduga koogivormi esimeseks kihiks sulatatud krevetid. Jaota need ühtlaselt laiali. Riivi krevettidele ühtlase kihina redis ja seejärel kurk. Jahvata peale pisut soola ja pipart ning seejärel lao kurgikihile ühtlaselt õhukeselt viilutatud tomatid. Jahvata taas pisut soola ja pipart.

2. Puista salatile puhastatud suitsukalatükid ja seejärel jaota järgmiseks kihiks riivitud või õhukeseks ribastatud jääsalat.

3. Viimase kihina lao peale lehtsalatilehed, nii et lokkis servad jääksid üle vormi ääre. Suru salat kätega tihkelt kokku ja hoia serveerimiseni vormis.

4. Kummuta siis salat ettevaatlikult serveerimisvaagnale ning kaunista poolitatud kirsstomatite ja hakitud rohelise sibulaga.

5. Kaste sega eraldi kokku ja ka paku eraldi, nii et iga sööja saaks seda ise tordilõigu peale tõsta. Kui soovid, võid valmistada ka majoneesihapukoorekastme, mida maitsesta mee, sidruni ja sinepiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa