Seenetoidud

Evelin Pange seenepirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Evelin Pang
Noor staarnäitlejanna on ka entusiastlik kodukokk. "Kõik naised teevad ju süüa. Või mulle ainult tundub nii?"
Sega jahu soola ja kuivatatud tüümianiga. Lisa külmad võitükid ning näpi sõmeraks. Lisa külm vesi ning suru ühtlaseks tainaks. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi. Tükelda seened ja sibul. Prae neid pannil, kuni sibul on juba väheke küpsenud. Sega jahtunud seene-sibulasegu juurde munad ja toorjuust. Kui on vaja lisada pipart, siis nüüd on selleks õige aeg.
Kata võitatud vormi põhi tainaga ja eelküpseta kümmekond minutit. Siis pane peale täidis ja küpseta seni, kuni pirukas on valmis (kontrolli piruka servade järgi, need peavad olema mõnusalt helepruunid).

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 01.okt 2012 12:36
Meie pere jaoks keskpärane
Liis 27.veeb 2012 00:06
Kõige lihtsam ja maitsvam pirukas, mis ma kunagi teinud olen! Endalegi üllatuseks oli soolaseene purgi asemel kapis hoopis marineeritud seened. Mõtlesin sekundi ja tühja kah, teen siis nendega. Ja ütlemata hea tuli! Soovitan soojalt marineeritud seeni pirukasse! Lasin maitseda erinevatel inimestel ja tagasiside oli ka väga hea!
F. 03.nov 2010 23:53
Ma ei tea, mul tuli küll üliväga hea! Eks ole ju enne ka veidi küpsetatud ja kogused umbes aimatavad. Kasutasin soolatud männikaid. Uskumatult hea!
T. 04.okt 2010 18:53
Kuidagi väga umbkaudne retsept. Küpsetamiskraade pole, tüümiani kogust samuti mitte. Purgi suurus võib ka väga varieeruv ju olla...
Ly-Lii 14.sept 2010 22:44
......lisasin veel natuke keedetud kartulit (purustasin kahvliga) ja natuke keeduvorsti, mille enne läbi kuumutasin, ning pirukas sai väga, väga hea :Y
lätsakas 09.sept 2010 14:06
Panin soolaseente asemel kukkeseeni. Põhja küpsetasin ette 15 min. 200 kraadi juures ja pärast koos kattega veel 10 minutit. Väga maitsev oli. Juba teine Evelini retsept, mis meie perre jääb kasutusse.Aitähh!
rachell 30.apr 2010 17:41
Pirukapõhi jäi tooreks,kuigi sai eelküpsetatud,seda taigent tundus olevat panni jagu,et oleks jäänud selline kiht mis läbi küpseb,kuigi pildilt tundub olevat suht väike pirukavorm. Täidis iseenesest ja taigen väga hea maitsega,kindlasti proovin uuesti teha.
mailjulka 26.juuli 2009 22:27
the best:Y
n24 30.dets 2008 16:03
Parim pirukas ;)
1