Seenetoidud

Kukeseene-juustupirukas

Keskmine hinne: 3.07 Allikas: 100 rooga
Rohke juustuga suur seenepirukas maitseb kõige paremini pärast ahjust tulekut.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Tükelda seened ja peekon, haki sibul. Kuumuta peekonit kergelt pannil õlis. Lisa tükeldatud sibul ja seened, kuumuta segades 5 minutit. Alanda pliidi temperatuuri. Lisa koor, maitse järgi soola, pipart ja hakitud tilli ning hauta 10 minutit. Tõsta pann pliidilt ja sega täidise hulka riivitud juust.
Jaga tainas kaheks võrdseks osaks ning rulli lahti. Pane üks pool 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja. Kata täidisega ja tõsta peale teine pool, suru ääred hästi kokku. Tee kattesse kahvliga mõned augud ning määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180° juures 40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Renee 13.veeb 2014 17:50
Tere! Ma tegin pealt lahtise piruka. Kuidagi vedel jäi see, peaks äkki sinna segu sisse muna kloppima? Muidu oli täitsa hea
Tiina 13.veeb 2014 10:58
Lisasin 1 karbi merevaiku seenesegule, see tegi piruka eriti mahlaseks. Sööjad kiitsid :) olen seda mitmeid kordi nüüd teinud. Kindla peale minek!
mannahai 28.dets 2012 17:46
Megahea;)
Lille 30.aug 2011 14:27
Väga hea pirukas! Küpses valmis 30 minutiga. Seeni panin 100g rohkem kui retseptis ette nähtud ja peekonit panin ka rohkem. Maitsev!
K. 13.sept 2010 18:31
Super. Peekonit ei pannud. Järgmine kord proovib seda asendada rohelise sibulaga. Seeni läks topeltkogus.
MariTartust 20.juuli 2010 15:26
Väga hea pirukas. Tegin ise esimest korda lehttainast ja tuli välja täpselt selline nagu siin pildi peal. Lehttaigna tegemise õpetuse võtsin Maire Suitsu ja Lia Virkuse "Suure küpsetamisraamatu" 2. osast. Niimoodi tuleb palju odavam. Minul küpses täpselt 40 minutit. :) Seene maitse oli väga hästi tunda, kuigi panin õige koguse juustu. Kasutasin mingit tavalist juustu, mitte ?veitsi ega emmentali. Koogivorm oli 24 cm ja tuli natuke paksem pirukas kui pildil.
liilia2 12.mai 2010 15:27
fantast hea, panin kukseente asemel shampinjone ja koore asemel veidi piima, jäi ka väga hea mahlane. (Kahvli noaga tuleb siis süüa juba). Veidi lisasin ka lihamaitseainet. Super, kõik kiitsid :P
MJ 18.sept 2009 13:06
minu noormees sõi kõik ise ära!...väga hea!
Kerttu 12.sept 2009 14:16
Heahea
Gerb 27.aug 2009 15:09
Tegin pärmi-lehtaignaga ja tuli väga maitsev. Soojalt on kõige parem. Küpsetasin samuti 40 min. ja tuli ilusa kuldse kattega.
kelli 23.aug 2009 19:36
mina tegin hoopis sampinjonidega ja maitses samuti väga hästi !
runcis 07.aug 2009 21:16
Ahjud on muidugi erinevad, aga minul küpses küll ettenähtud 40 min. Väga maitsev!
caprice 04.aug 2009 14:12
Kukeseeni võib vabalt rohkem panna. Peekonit panin ka poole rohkem ja midagi hullu polnud. Küpsetamis-
aeg 40 min - seda on küll palju, 25 min on täiesti ok kui ei taha mustaks kõrvetada.
kukk ise 03.aug 2009 01:16
:A Te ei kujta ette kui hea asi. super! õnnestub kõigil.
säsil 02.aug 2009 15:20
koguseid küll ei kaalunud, mõõtnud ning peekoni asemel läks sisse paras singikogus, kuid oli siiski äärmiselt maitsev ..kui omatehtud asja kohta nii sobib öelda :D
satinell 29.juuli 2009 20:20
Ka mul tuli väga maitsev ja ilusa kuldpruunikattega:P Järgmisel korral katsetaksin panna kukeseeni 2/3 ja juustu 1/3 - siis tunned ikka seeni ka!
sirtak 26.juuli 2009 16:26
:Y:Y:Y
Katsetaja 25.juuli 2009 19:53
Tegin ja tuli väga hea pirukas! Kukeseeni panin aga tunde järgi ja ilmselt tunduvalt rohkem. Kuna pakis oli 5 peekoniviilu, siis panin 5. Soovitan!
1