Seenetoidud

Spelta-puravikurisoto

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 supi-, paja- ja vormirooga 2 Autor: Angeelika Kang
Intensiivse maitse ja värviga risoto saab speltalt juurde põnevat pähklist nüanssi. Spelat asemel sobib sellesse risotosse hästi ka odrakruup.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Vala kuivatatud puravikele kuum vesi ja lase paisuda. Sulata kastrulis või, lisa õli ja prae rasvaines hakitud sibulat ja küüslauku mõni minut (ära pruunista). Lisa nõrutatud seened ja kruubid, prae veel mõni minut. kalla vähehaaval juurde vein ja lase korraks keema tõusta. Seejärel vala hulka kolmnadik kuumast puljongist. Jätka kuumutamist tasasel tulele ja puljongi lisamist, kuni kogu leem on kruupidesse imendunud. Viimaks lisa riivitud Parmesan, sega roog läbi ja tõsta pliidilt. Maitsesta musta pipraga ja serveeri kohe.
IDEE: Kui eelistad mahdamat ja kreemisemat risotot, lisavahetult enne valmmismist risotole veidi toorjuustu ja serveerimisel alles riivi peale Parmesan.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
thomas-mullasaar 30.aug 2011 20:48
väga hea süüa hommikuste kohukestega! teen õhtuti valmis ja hommikul söön! eile mõtlesin peale selle valmistamist et pult on kadund ja ss imestan miks kui liigun vasakule kanalid vahetuvad! aga lastele meeldib aga nad on hakkanud minu juures harva hommikuti sööma hakanud. aga ma pole veel aru saand et kas peab siis lisama paberit või ei vastake palun :)
1