Seenetoidud

Kartul ja liivatatikud

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Selliseks roaks pole õigupoolest retsepti vaja. Ent see võtab kokku kogu sügise tunnetuse, suvelõpu meeleolu ning maitse. Minu jaoks polegi vist lihtsamat, mõnusamat ning hetke ülistavamat rooga kui see – kiire seene ja kartuli pannitäis, mis valmib enne, kui õhtuhämarus jõuab saabuda.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 3 portsjonit
Viiluta kartulid õhukesteks ketasteks. Kuumuta pann ning prae kartuliviilud poissmehe kombel küpseks. Kui kartul pannil end valmis seab, puhasta seened metsasodist, haki väiksemaks ning võta juba taldrikud välja. Kui kartul on valmis, maitsesta soola ja vähese pipraga. Eemalda nad pannilt ning pane asemele seenekuubikud. Prae kuldseks ning libista kartulid uuesti pannile, sega ning puista peale hakitud maitserohelist, soola, pipart ning rõõmu.
Serveeri kohe, kihiseva õunasiidri või külma valge veiniga. Enamat ei vajagi, kui võimalus metsas seeni korjata, taamal mühisemas augustiraevus meri, sest liivatatikud just mereäärsete metsade liivapinnasel kasvavadki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa