Seenetoidud

Mahe kukeseenepirukas

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: 100 rooga
Kukeseened (või ka puravikud) juustusel täidisel ja juurviljasel tainal on hõrk suutäis igale seenesõbrale.
Valmistusaeg:

45 minutit + 40 minutit ahjus

Kogus: 1 portsjon
Vala kaussi jahu, küpsetuspulber, sool ja tükeldatud külm või ning haki noaga purutaoliseks massiks. Lisa keedetud püreeritud porgandid ja suru ühtlaseks tainaks. Mässi tainas toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi.
Täidise tegemiseks puhasta ja tükelda seened ning koori ja haki sibulad. Kuumuta seeni ja sibulaid 3-4 minutit pannil võis ning jahuta. Sega eraldi kausis jogurt, hapukoor, munad, riivjuust, riivitud sidrunikoor, sool, sidrunipipar ja hakitud basiilik.
Suru tainas 20x30cm suurusega võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta tainale seene-sibulasegu ja vala peale jogurti-koore-munasegu. Küpseta veel 30 minutit, kuni kate on hüübinud.
Porgandipüree võid asendada kartuli-, pastinaagi- või selleripüreega, valmistades seda samamoodi kui porgandipüree.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
liisa05 28.sept 2010 17:14
200g võid on liiga palju, 150g on paras panna
kevadlilleke 27.sept 2010 18:22
on olemas ka valmis riivitud mozarella juust karbis- oli vist vändra toodang
reena 18.sept 2010 15:21
mismoodi te mozarellat riivite? see ju pehme juust...
liisa05 27.aug 2010 22:46
Siruni koort sai jah veidi palju riivitud, järgmine kord ei paneks üldse aga muidu väga hea.
mury 23.aug 2010 22:33
Sidruni maitse käis minu pirukal liialt üle, kukeseene maitse jäi varju. Iseenesest väga maitsev pirukas aga teeks järgminekord ilma sidrunita .
triin 03.okt 2009 14:10
soola võid ju vähem panna:) väga maitsev ja mahlane pirukas ning tervislik samuti!
marfa 24.sept 2009 15:23
Kelle meeldivad kukeseened, peaks kindlasti proovima! Super soolane pirukas! Õde tegi kartuliga ja see oli hea!
1