Seenetoidud

Puravikulasanje

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Parmesaniga üleküpsetatud puravikulasanje on toekas kõhutäis nii lõunaks kui ka õhtuks. Kui puravikke pole, võid roa tegemisel kasutada muid seeni.
Kogus: 6 portsjonit
Seenekastme jaoks lõika peekon tükkideks ning pruunista pannil 3–4 minutit. Lisa tükeldatud seened, hakitud sibul ja peenestatud küüslauk, kuumuta 4–5 minutit. Lisa ka purustatud tomatid, puljongikuubik, vesi ja maitseained, hauta veel 3–4 minutit. Juustukastmeks sulata poti põhjas või. Lisa vähese piimaga segatud jahu ja kuumuta pidevalt segades. Vala hulka ülejäänud piim ning kuumuta paar minutit usinalt segades. Kui jahu jääb tükki, hõõru kaste läbi sõela. Maitsesta soola, muskaatpähkli ja pipraga. Lisa riivitud juust ja sega selle sulamiseni. Pane võitatud lasanjevormi kiht juustukastet, lasanjeplaadid, pool seenekastmest, veidi juustukastet, taas kiht lasanjeplaate ning mõlemat kastet. Lao peale lasanjeplaadid ja kata ülejäänud juustukastmega.
Raputa üle riivitud Parmesaniga ja küpseta 225° juures 40 minutit.
NB! Jälgi, et lasanjeplaadid oleksid pealt kastmega täielikult kaetud, muidu jäävad need küpsedes kõvaks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marju 21.sept 2010 14:11
Väga, väga maitsev! Eriti meeldib mulle juustukaste. Tasub kindlasti teha!
Iku 02.sept 2009 17:58
Nii panin lasagne ahju, jääb loota ainult, et tuleb maitsev :) valmistamine oli aga super lihtne :D
1