Seenetoidud

Norra kukeseenepirukas

Keskmine hinne: 4.08 Allikas: 100 rooga
Kõige maitsvam on pirukas värsketest kukeseentest, kuid muidugi saad kasutada ka muid värskeid või soolaseeni. Kuna iga seen maitseb omamoodi, saadki nii iga kord uue maitsega piruka.
Valmistusaeg:

Valmistamisaeg 20 minutit + 30 minutit külmas + 30 minutit ahjus

Kogus: 6 portsjonit
Haki külm või soola ja jahuga segamini. Lisa köömned ja vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Vajuta 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja külgedele ning pane 30 minutiks külma.
Puhasta ning tükelda seened ja sibulad. Pruunista sibul võis ja tõsta pannilt. Tõsta seened pannile ja pruunista, kuni vedelik aurustub. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa sibulad ja sega segamini. Tõsta segu pirukapõhjale ja puista üle hakitud basiilikuga. Klopi munad koorega lahti, lisa juust ja vala täidisele.
Küpseta pirukat 225-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni see on saanud kauni värvi ja munasegu hüübinud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Köömes 09.aug 2016 11:52
Väga maitsev tuli, soojana maitses paremini kui külmana. Lisasin seentele porgandiribasid ning lisakas basilikule ka peterselli. Superhea põhi pirukal, võtan kasutusele ka teiste soolaste pirukate valmistamisel. Need köömned, mmm! :)
Hindaja 28.sept 2010 16:26
Väga maitsev pirukas tuli. Basiiliku asemel lisasin koogile tilli.
hipster 30.aug 2010 15:31
Super hea pirukas! Lisasin Hindaja näpunäidete järgi peekonit ja ei pidanud üldse pettuma! 5
Hindaja 06.okt 2009 18:18
Väga hea pirukas, lisasin seentele veel peekonit- ei tulnud küll nii tervislik, kuid see-eest maitseelamus missugune :)
kristi 16.sept 2009 11:00
Väga hea pirukas oli. Soovitan kõigile.
suuzi1968 30.aug 2009 19:28
Tundub äärmiselt ahvatlev...Sinna lähevad järgmised kukekad.pealegi on poeg jälle norras.:Y
1