Uudiskiri Instagram Facebook
 
Muu

Puravikuorsoto

Muu

Puravikuorsoto

Lia Virkus Rakvere LK
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Rakvere LK
Seakalekarbonaadi puravike ja sibulaga teeb toitvaks mõnusalt kreemine puravikuorsoto.
Retsept
portsjonile
2 sl Oliiviõli
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
200 g Odrakruup
1 dl Valge kuiv vein
10 dl Köögiviljapuljong
20 g Riivitud parmesan v. muu kõva juust
300 g Värsked puravikud või
25 g Kuivatatud puravikud
Basiilik
Sool
Must pipar
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
2 sl Riivitud parmesan v. muu kõva juust
1. Hauta hakitud sibulat ja küüslauku õlis. Lisa puravikud (kuivatatud seeni leota enne 3 tundi kuumas vees) ja kuumuta, kuni vesi välja aurustub. Lisa kruubid ja kuumuta mõni minut. Lisa vein ja hauta, kuni see on kruupidesse imendunud. Lisa vähehaaval puljongit (kuivatatud seente puhul võid lisada ka poole jagu leotusvett), kuni kogu puljong on imendunud (u 40 minutit).

2. Tõsta pott pliidilt, lisa parmesan ja lase kaane all 5 minutit maitsestuda. Sega hulka tükeldatud basiilik ja sidrunist pressitud mahl. Serveerimisel raputa peale parmesani. 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes