Seenetoidud  » Muu

Seened võis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Võis säilita mahedamaitselisi seeni: kuuseriisikaid, kukeseeni, kivipuravikke, võipuravikke, šampinjone, suursirmikuid, kännumampleid jt.
Lõika puhtad ja hästi nõrutatud ning rätiku vahel tahedaks surutud seened ribadeks, pane keedunõusse, lisa pisut soola ja keeda tasasel tulel, kuni seentest on vesi aurustunud.
Lisa või ning kuumuta seeni veel u ½ tundi. Tõsta seened väikestesse kuumadesse purkidesse. Täida purgid ääreni ja sule kohe.
Või asemel võib kasutada ka rasva või õli. Või, rasv või õli peab ulatuma u 1 cm üle seente.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Lea 08.sept 2014 04:09
Kaua niimoodi õlis/rasvas sissetehtud seened seisavad ja kas neid peab külmikus säilitama või piisab jahedast ruumist?
Siiri Kirikal 20.sept 2013 14:12
Ah-jaa, korra kupatatud seeni saab ka sügavkülmutada, kui kapis veel ruumi on.
Siiri Kirikal 20.sept 2013 14:09
Soomustindikuid on sel aastal tõesti palju. Need tahavad kupatamist korraks ja siis võib neid praadida või liha-aedvilja-
hautistesse sokutada. Eriti head jäävad need seened linnulihaga hautistes :)
ene 20.sept 2013 13:58
Maitsvad toidud. Aga kas keegi oskab õelda,mida teha Soomustindikust. Peale praadimise ei oska midagi.
Lea 09.okt 2010 14:24
Teeme kukeseeni iga aasta võiga sisse.Panen neid suppi sisse,kastmesse või praen neid niisama natuke prae kõrvale.Ideaalsed iga toidu kõrvale ja siisse ;-))
SuviOnLahe 12.sept 2006 16:57
mega hea. olen ise teinud niimoodi mitu aastat!
kertik 30.aug 2005 21:58
Mina kukeseeni ainult võiga sisse teengi. Säilivad väga hästi ja rasvasus ei häiri, kui neid näiteks karulipudru kõrvale süüa.
pianka 21.aug 2005 11:53
Kas see hoidis rasvaseks ei jää
1