Seenetoidud  » Muu

Kukeseenesalat

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Õrnade ja veidi kapriissete kukeseente õige kohtlemise põhireegliteks on: mitte pesta, võimalikult vähe kuumutada!
Kogus: 1 portsjon
Lõika suvisibul õhukesteks rõngasteks ning küüslauguküüned pikuti neljaks, steriliseeri purgid. Puhasta seened pintsliga võimalikust prahist, lõika suuremad pikuti pooleks. Aja keedunõus paar liitrit vett keema, kalla sinna ette valmistatud seened ning kuumuta kiiresti keemistemperatuurini.
Tõsta kohe tulelt ja kalla seened suurele sõelale nõrguma. Lao veidi jahtunult purkidesse, pane vahele sibulat ja küüslauku. Soovi korral võid igasse purki torgata ka mõne tera sõrmedega puruks muljutud rosee pipart. Aja vesi kuumaks, lisa suhkur, sool ja äädikas, kuumuta otsekohe keemiseni ning kalla purkidesse seente peale. Sule purgid, jahuta kiiresti ja vii hoiukohta.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 07.sept 2016 12:05
Siit saab pikemalt teema kohta lugeda, aga naturaalne äädikas on näiteks õunaädikas. Lauaäädikas on tavaliselt tööstuslik ja toodetud hoopis teist tehnoloogiat kasutades, ka on see kangem (30%): http://toidutare.ee/-
toidust/kokakool/-
tooraine/D8E7/#Äädi-
kast
lähemalt
Svenartur 07.sept 2016 10:14
Mis asi on naturaalne äädikas?
tumba 17.sept 2009 21:34
mina lollakas mõtlesin, et tegemist on värske salatiga... kuni siis jõudsin kohani "purgid".. :(
' 06.sept 2009 17:37
aga jutt käib ju 5% naturaaläädikast. mina täna tegin, eks talvel näis, mis välja tuli ;)
suuzi1968 30.aug 2009 19:12
Tohutu kogus äädikat ajab judinad peale!Ehk võib vähem ka?Küüslauk ka hävitab baktereid.:O:)
1