Seenetoidud  » Muu

Marineeritud männiriisikad küüslauguga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Lihtne, efektse välimuse ja võrratu maitsega seenehoidis. Kuna hoidistes kaob küüslaugu spetsiifiline lõhn ja maitse, ei peaks seda pelgama ka need, kes muidu küüslauku ei armasta
Kogus: 1 portsjon
Hoia puhastatud männiriisikaid kuni ööpäev külmas vees jahedas kohas, vahepeal paar korda vett vahetades. Pane seened rohkesse keevasse vette ning keeda 10 minutit, kuni need on vajunud poti põhja ja vaht on muutunud tihedaks. Vala sõelale, loputa külma veega ja nõruta. Mõõda marinaadiained kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Lisa küüslaugunutid, keeda tasasel tulel 5 minutit. Viimaks lisa seened ja lase kõik koos veel kord keema tõusta. Pane kohe purkidesse ja sule õhukindlalt.
Kogustest valmib 1,5 liitrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tiiku 17.sept 2010 14:13
olen aastaid ja mitu korda seda retsepti kasutanud. mitte ainult vett, vaid kogu marinaadi võiks rohkem olla, sest muidu jäävad seened suhteliselt kuivale või peab hirmus kokku suruma, kui purki panna. olen teinud topelt koguse marinaadi. kui ainult vett paned, muutub maitse lahjaks. ja kui purki pannes jääbki vedelikku natuke järgi, pole suurem kahju.
ilsu 09.sept 2010 17:43
kindel, et 1,5 dl vett?
1