Uudiskiri Instagram Facebook
 
Muu

Marineeritud männiriisikad küüslauguga

Muu

Marineeritud männiriisikad küüslauguga

Maire Suitsu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne, efektse välimuse ja võrratu maitsega seenehoidis. Kuna hoidistes kaob küüslaugu spetsiifiline lõhn ja maitse, ei peaks seda pelgama ka need, kes muidu küüslauku ei armasta
Retsept
portsjonile
1 l Väiksed kupatatud männiriisikad (2kg ehk 4l värskeid seeni)
10 -12 tk Küüslaugu õienutid koos 5-10cm pikkuse varrega
MARINAAD
1 dl Suhkur
1 dl Äädikas 10%
1.5 dl Vesi
0.5 sl Sool
1 leht Loorber
5 tera Valge pipar
Hoia puhastatud männiriisikaid kuni ööpäev külmas vees jahedas kohas, vahepeal paar korda vett vahetades. Pane seened rohkesse keevasse vette ning keeda 10 minutit, kuni need on vajunud poti põhja ja vaht on muutunud tihedaks. Vala sõelale, loputa külma veega ja nõruta. Mõõda marinaadiained kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Lisa küüslaugunutid, keeda tasasel tulel 5 minutit. Viimaks lisa seened ja lase kõik koos veel kord keema tõusta. Pane kohe purkidesse ja sule õhukindlalt.
Kogustest valmib 1,5 liitrit.

KOMMENTAARID

tiiku 17.sept 2010 14:13
olen aastaid ja mitu korda seda retsepti kasutanud. mitte ainult vett, vaid kogu marinaadi võiks rohkem olla, sest muidu jäävad seened suhteliselt kuivale või peab hirmus kokku suruma, kui purki panna. olen teinud topelt koguse marinaadi. kui ainult vett paned, muutub maitse lahjaks. ja kui purki pannes jääbki vedelikku natuke järgi, pole suurem kahju.
ilsu 09.sept 2010 17:43
kindel, et 1,5 dl vett?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke