Uudiskiri Instagram Facebook
 
Coca cola

Grillmeister David Truusa: proovi Coca-Colat grillkastmes!

Coca cola

Grillmeister David Truusa: proovi Coca-Colat grillkastmes!

Liisi Moosaar
PrindiSoovita sõbrale
Foto: David Truusa
Mack Bar-B-Que Beachclubi noor ja andekas peakokk David Truusa loob uusi põnevaid retsepte lennult. Alanud suvehooajaks katsetas ta grillitud põrsaribi barbeque-kastmega, millele lisas muu hulgas õunapüreed ja Coca-Colat! 
                                                         

David, kust Sul tuli idee teha barbeque-kaste Coca-Colaga?

Mack Bar-B-Que on Ameerikalik restoran ja minu jaoks on Coca-Cola väga lähedalt seotud just Ameerika, suve ja grillimisega. Miks mitte siis ühendada need ja proovida Coca-Colat näiteks grillkastmes?! Tulemus sai suurepärane – teen seda suve jooksul kindlasti veel. Just see Coca-Cola ja õunapüree maitsekooslus tavapärasemas barbeque-kastmes on hästi hõrk ja eriline.

Kas Sulle Coca-Colat juua ka meeldib?
Vahel küll! Coca-Cola on mõnus karastusjook – eriti just külmalt ja klaaspudelist! Selliselt maitseb Coca-Cola kõige värskemalt ja paremini. Niisama ma Coca-Colat küll tihti ei tarbi, aga kui on suvi ja teen grilli, siis sobib see toidu kõrvale väga hästi. Ja nagu nüüd selgus, siis ka toidu sisse!

Kas suvi alustab alati ka Sinu jaoks grillihooaja?
Alati! Kuigi olen viimastel aastatel spetsialiseerunud grilltoitude valmistamisele olenemata hooajast, palju ka võistelnud ja tulnud möödunud aastal Eesti grillmeistriks täiskasvanute seas, siis sellegipoolest tekitab suve algus minuski alati tunde, et nüüd võiks veel rohkem grilli teha!

Sa oled alles 18aastane, aga juba kokandusvaldkonnas nõnda palju teha jõudnud. Millal mõistsid, et söögitegemine Sulle sobib?
Mäletan, et hakkasin 11-aastaselt kodus lugema Jamie Oliveri ja Gordon Ramsay raamatuid, toiduga katsetama ja ise raamatutest õppima. Juba 14aastaselt tekkis mul võimalus minna tollal Rohuneeme tipus asuva gurmeerestorani Villa Mary peakoka kõrvale tööle, kes õpetas mulle vaat et kõik gurmeenipid selgeks! Tegin seda 2 aastat ja 16aastaselt läksin edasi Londonisse catering’i tööle, kus õppisin juba kõike vajalikku barbeque’st ja grillimisest koos Enn Tobrelutsuga.

David soovitab proovida oma uut retsepti, milleks on BBQ-põrsaribid Coca-Cola BBQ-kastme, grillitud maisi ja suvise salatiga  

Osale Coca-Cola retseptimängus. Täpsem info: http://toidutare.ee/sisuturundus/coca-cola/1C5D2/#Osale%20Coca-Cola%20retseptim%C3%A4ngus!                                                                      

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga