Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Idamaine kalasupp

Supid

Idamaine kalasupp

Kadrin Linna Maaleht
PrindiSoovita sõbrale
Retsept
portsjonile
1 l lahjem kalapuljong
6 tk kartul
100 g pastinaak
3 lõiku Seller
2 -3 tk porgand
1 tk porru
1 leht Loorber
6 tera Vürts
400 -500 g kalafilee
1 vars Varsseller
2 -3 tl sidruni- või laimimahl
1 -2 sl Magus tšillikaste
kala- või sojakaste
160 ml Kookospiim
3 tk Munakollane
3 spl Rõõsk koor 35%-line
4 viilu Röstsai
Petersell
1 dl Riivjuust
Tükedla kartul, porgand ja seller peenikesteks "tikkudeks", viiluta porru. Lisa aedviljad keevasse kalapuljongisse ja keeda 10-15 minutit. Lisa supile tükeldatud kala ja lase 5 minutit keeda. Maitsesta supp loorberi, soola-pipra, sidrunimahla, tšillikastme ja kookospiimaga.
Kreemise leeme saamiseks hõõru munakollased vahukoorega. Tõsta 4-5 spl supivedelikku tassi ja nirista see pärast veidike mahajahtumist munakollase-koore segusse, samal ajal leent segades. Vala saadud segu peene joana supile ja sega kõik hoolega läbi.
Sametist suppi serveeri kuubikuteks tükeldatud võiga praetud saia või röstsaiaga, hakitud peterselli ja riivjuustuga.

KOMMENTAARID

supikokk 14.märts 2011 19:09
siinkohal on Maalehe 2 supi retseptid segamini läinud :koostisosad on nii idamaisel kalasupil kui ka luksuslikul sibulasupil mõlemal õiged, kuid valmistamisõpetused on omavahel segi läinud: sibulasupi all on õpetus kalasupi jaoks ja kalasupi all õpetatakse sibulasupi valmistamist . Ae-ae!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool