Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Maitsev seeneseljanka

Supid

Maitsev seeneseljanka

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Seeneseljanka maitseb kõige paremini, kui kasutad sügisel metsast korjatud seeni. Neil on tugevam maitse ja aroom. Muul ajal lepi poes müüdava seenevalikuga.
Retsept
portsjonile
1 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
2 sl Õli
3 tk Porgand
300 g Kupatatud segaseened
1 tk Paprika
2 tk Tomat
0.5 l Vesi
2 tk Loorber
sool, pipar
SOOVI KORRAL
2 sl Veiniäädikas
SERVEERIMISEKS
Hakitud petersellilehed
Haki sibul ja küüslauguküüned ning prae paksupõhjalises kastrulis õlis klaasjaks. Riivi porgandid ning tükelda seened ja paprika, lisa sibula-küüslaugusegule. Koori ja tükelda tomatid, pane samuti kastrulisse. Vala peale keev vesi, lisa loorberilehed ning keeda, kuni kõik ained on pehmed. Maitsesta soola-pipra ja kui soovid äkilisemat maitseelamust, siis ka törtsu äädikaga. Puista üle rohke hakitud peterselliga.

KOMMENTAARID

arxitibi 28.okt 2011 17:17
Siin keskkonnas on ka Angelica Udekülli seeneseljanka, mis on peaaegu et identne. Seegi variant maitsev!
toxi 31.aug 2011 19:05
lisasin samuti värskeid kartuleid, seened olid kergelt marineeritud ning kanapuljongikuubik läks ka, peab ütlema, et superhea supp
Repsikk 15.aug 2011 14:10
Lisasin ka värsked kartulid ja väga hea sai!
Hindaja 06.sept 2010 18:32
VÄGA HEA!
memmeke 28.sept 2008 13:02
Olen teinud sel aastal seeneseljankat purkidesse,et talvel mõnud kasutada.Väga maitsev on.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes