Supid

Suvikõrvitsa-püreesupp

Keskmine hinne: 3.3 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Suvikõrvitsat ei ole selle pehmuse tõttu vaja koorida. Kui kodus on aga üleliigseid kabatšokke, võid proovida ka sellega suppi valmistada.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 2 portsjonit
1. Sulata potipõhjas või.
2. Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta potis klaasjaks.
3. Haki petersell ja tüümian ning lisa potti.
4. Koori kartul ja lõika kuubikuteks, lisa need koos puljongiga potti ja hauta tasasel tulel 10 minutit.
5. Viiluta suvikõrvits ja lisa potti ning kuumuta veel 10 minutit.
6. Kui juurviljad on haudunud, püreesta supp saumikseriga ja kuumuta veelkord läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
# Supi kaunistamiseks võid ahjus valmistada ka krõbedad saiakrutoonid. Selleks lõika sai kuubikuteks, määri ahjuplaat võiga ja aseta koos kuubikutega ahju. Vahepeal segades krõbesta krutoone u 190 kraadi juures kümme minutit. Liiga kõrge kuumus ajab krutoonid kõrbema ja liiga madal kuumus kuivatab saia kõvaks. Kui soovid, võid saia enne juustuga kokku määrida ja siis koos juustu ning maitseainetega ahjus krõbestada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
12.dets 2013 20:02
Suurepärane supp, tegin täpselt retsepti järgi - ka nii on imemaitsev! :)
Reet 15.sept 2013 23:08
Tegin oma esimese püreesupi. Siin antud koostistele ma lisasin porgandit ja olemas olev sulatatud juust sinihallitusjuus-
tuga. Väga maitsev :)
Delicious 08.aug 2013 18:20
Ma pole midagi nii täiuslikku veel valmistanud. Lisa-
sin toorjuustu ja tunde järgi kohvikoort, et oleks natuke kreemisem. Ja sõin koos kodujuustuga, täiuslik !
HeleReest 29.aug 2012 21:15
Väga maitsev. Tegin kanapuljongi ise ja panin selle kana ka sisse.
MärtsPlärts 14.aug 2012 18:08
Väga maitsev. Panin lisaks riivjuustu. Kui keegi kahtleb, kas teha, siis kindlasti soovitan!
Tiina 30.juuli 2012 22:03
Tõeliselt maitsev supp :) Tänu eelmistele kommentaaridele lisasin supile ka porgandit, basiilikut, krõbeda kanaga Merevaiku ning lisaks veel t?illi ja soola-pipraga praetud krevetid ja ohtralt värskelt pressitud küüslauku. Imeline :D
Mota 29.sept 2011 21:20
Mina panin natuke ka lambaliha sinna sisse ! soovitan soojalt ! väga hea toit ! (laste lemmiks)
Kiisu 24.aug 2011 17:25
Merevaik on lausa kohustuslik, aga soovitan panna ka paar porgandit. Annab väga hea maitsevarjundi.
berit 24.aug 2011 13:23
väga hea, panin ka merevaiku (krõbeda kanaga) lisaks
Siisike 30.okt 2010 17:38
Tegin supi küll kõrvitsaga ja väga hea tuli.
mannuke56 31.aug 2010 18:53
Mina panin mõne porgandi ka ja valmis supile lisasin sulatatud juustu,praetud kukeseeni ja saiakuubikuid. Väga hea supp, juba mitu korda olen teinud.
vatsug 29.aug 2010 10:16
Sulatatud juust annab hea meki.
arxitibi 28.aug 2010 21:15
Lisasin ka sulatatud juustu, oli vist suitsulihamaitse-
line. Suhtleliselt vedel jäi, aga üllatavalt normaalne.
vamari 28.aug 2010 20:15
Üks minu lemmikuid. Veidi sulajuustu (Merevaik - naturaalne või näiteks basiilikuga) ei tee ka paha.
Kessukas25 28.aug 2010 13:44
Väga hea supp.Seda teen teinekordki.
Maixi 27.aug 2010 09:03
Püreesupp, mis toidab kõhtu ja meeli. Mu arust külma sügisõhtu soojendaja. Tegin supi vastavalt etteantud kogustele ja nautisime kogu perega. Maitseelamuse saime ka teisel korral, kui lisasime maitseainete asemel seenepuljongi kuubiku *:Y
meelespea 15.aug 2010 13:38
Väga maitsev supp! Peterselli ei lisanud, kuid tüümianist täiesti piisas. Krõbedad krutoonid annavad ka palju juurde.
mai 29.juuli 2010 15:29
Väga hea tuli. Ka pisike sugulane küsis kaks korda juurde :) Tegin samuti basiilikuga.
mai 29.juuli 2010 15:29
Väga hea tuli. Ka pisike sugulane küsis kaks korda juurde :)
mari 08.jaan 2010 21:08
Tegin suure poti ehk panin koguseid korda kaks. Asendasin tüümiani basiilikuga ja lisasin 150 g maitsestamata toorjuustu. Maitselt väga nämm, aga veidi jäi vedelaks, oleks võinud sutsu tummisem olla.
lyukas 26.okt 2009 14:20
Minu esimene püreesupp mille olen teinud ja minule päris maitses.;) Peale püreestamist lisasin veitsa juustukuubikuid ja hautasin mõne minuti veel:Y
maverik 09.dets 2008 01:36
sellele supile saab anda palju kenama värvi ja aroomi kui püreerimisel lisad kimbukese hakitud peterselli ning basiilikut
1