Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Piima-köögiviljasupp

Supid

Piima-köögiviljasupp

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kodust piimasuppi saab valmistada aasta ringi, kuid parim tuleb see suvel värsketest köögiviljadest. Supp maitseb hästi ka ilma singita.

30 minutit

Retsept
portsjonile
4 tk kartul
3 tk Porgand
1 tk väike kaalikas
1 tk Porrulauk
1 tk väike lillkapsas
5 dl vesi
1 dl piim
150 g sink
1.5 sl või
2 tl sool
SERVEERIMISEKS
värske peterselli
Koori kartulid, porgandid ja kaalikas, lõika väikesteks kuubikuteks. Viiluta porru ja eralda lillkapsas õisikuteks. Hauta köögivilju väiksel tulel vees 10–15 minutit ehk kuni need on pehmed. Lisa 1 sl võid ja piim, maitsesta soolaga. Lõika sink kuubikuteks, pruunista 0,5 sl võis ja tõsta supi sisse; kuumuta kõik koos läbi. Serveerimisel raputa peale hakitud peterselli.

KOMMENTAARID

vegetariaan 23.märts 2012 00:22
Taimetoitlase lemmiksupp! Muidugi ilma singita minu puhul. Aga tõeliselt maitsev
kazcta 10.dets 2009 15:56
kogused on väga mööda! esiteks sellise juurvilja koguse jaoks läheb vett palju rohkem vaja, sellest sõltuvalt ka piima. ja pott peab ka hiigelsuur olema. ma võtsin 4 kartulit, 2porgandit, pool lillkapsast, pool kaalikast ja pool porrust ja mul tuli suur potitäis suppi. söönuks saab rohkem kui 4 inimest :)
hezpez 17.okt 2009 08:50
pildi järgi tundub nagu oleks kartul,kaalikas ja porgand eraldi keedetud ja püreestatud ning siis lisatud sink ja kapsas... vähemalt mina plaanin nii teha:)
triinu 12.okt 2009 17:01
tundub ahvatlev.. :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes