Supid

Gudruni kanasupp

Keskmine hinne: 2 Allikas: Pereköök
Toitev kanasupp, mida on hea sügavkülmutada
Kogus: 12 portsjonit
Küllalt paksu ja toitvat kanasuppi tuleb kokku 8–9 liitrit. See on minu laste lemmiksupp, mida leidub meie sügavkülmas peaaegu alati. Mul on välja arvestatud kogus, mis sobib kahele lapsele ja kogu perele. Panengi suppi sügavkülma eri mõõtu karpides, et oleks mugav võtta ja soojendada.
Valmistamine
Pane kanakintsud koos maitseainetega vette. Lõika sibul pooleks ja lisa koos koorega potti, nii saad ilusa kollase puljongi. Koori ja pese porgandid, lõika pooleks ning pane samuti potti. Lase supil keema tõusta ja riisu vaht. Keeda, kuni kana on pehme. Tõsta kana ja porgandid leemest välja jahtuma. Samal ajal koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Pane teise potti 3 l vett koos kartulitükkide ja makaronidega, keeda 10–15 minutit. Kurna puljong ja kalla kartulite-makaronide juurde. Tükelda jahtunud kanaliha ja porgandid, lisa supile. Maitsesta valmis roog soolaga ning serveeri eraldi kausikesest juurde supirohelist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Eliis 03.jaan 2015 18:00
Kuna mulle meeldib paksem supp, siis ma vähendaksin vee kogust. Muidu on tõesti hea. Läheb kindlasti kordamisele.
prääks 17.jaan 2013 08:04
ma ei saa aru miks ona vaja kahte potti eri puljongitega. Lihtsam on kõik ikka tükeldada ja ühte potti visata mitte veel et osad ühte potti ja osad teisse potti ja siis kurna ja mängi :S
K. 25.sept 2012 17:17
Supper supper hea :D Koguseid reguleerisin veits, muidu tegin retsepti järgi elus esimest korda.
Maris 30.aug 2012 14:20
Mina asendaksin kanakintsud kindlasti kana poolkoibadega.
Krista 21.aug 2011 14:26
SuperLUX supp on - kena kerge teha ja maitseb imehea! :) Mõnikord paneme makarone, mõnikord mitte. Keele viib alla ja pere toidetud saab nii ehk naa :Y:D
Kertu Kaljuveer 27.mai 2011 19:57
Väga hea supp, aga makarone panin mina küll umbes kolm korda rohkem ja vett panin vähem. Tuli hea tummine supp. Tegin ka kanakintsudega. Ise-
tehtud kanapuljong on muidugi nii hea, et alustuseks jõin seda niisama!
poissmees 20.veeb 2011 16:44
Panin kanakintsud keema, lisasin porgandi natuke hiljem kartuli , kõige lõpuks makaronid ja siis maitseained, arvan et tuleb tummisem.
Arete 03.märts 2010 08:39
Väga hea supp.Isegi praelembene noormees kiitis :).
Gleissy 01.märts 2010 05:27
supp oli muidu hea, nii nagu kanasupid ikka ju :) aga väikse soovituse pärandaksin siinkohal küll edasi: kasutada tuleks pisikesi makarone (tähekesed, riisinuudlid- sellised nagu kuivsupipakkides leidub), muidu muud makaronid paisuvad jube suureks ja jäävad sellisteks lödiks ja limaseks:S
mann 30.nov 2009 15:50
Kahjuks sügavkülmutatud ja uuesti üles soojendatud supp ei ole just eriti tervislik. Toitainete poolest oluliselt viletsam kui värske supp, nii et ei soovita sügavkülma panna, eriti lastele, kes vajavad täisväärtuslikku toitu.
Littleleevi 06.nov 2009 20:45
Just tegin ise ka suuuure potitäie - väga hea supp! :)
kris 02.mai 2009 21:02
just t2na tegin teie retsepti j2rgi suppi, kuigi kasutasin ka poolkoibasid (kondi ja nahaga). See minugi esimene kanasupp ja v2ga maitsev tuli.:) Poiss imestas ka, et kus ma syya tegema 6ppisin :D
ene 18.nov 2008 11:23
Tõesti väga hea supp ja lihtne teha ka. Lapsed sõid mõnuga ja kuigi panin osa sügavkülma, otsiti see sealt juba järgmine päev välja ja söödi ära.
Liis1711 11.nov 2008 15:10
Mina olen ka mitu korda teinud, just on suur pott supiga tulel - kasutasin ka kondi ja nahaga poolkoibasid.Väga hea on sügavkülmast võtta, kui süüa teha ei viitsi või ei raatsi kulutada enne suuremat pidu ;) Väga lihtne ja hea söök!
täistera 08.nov 2008 00:09
Tegin selle retsepti järgi oma elu esimese kanasupi ja väga hea tuli. Mehega mõlemad sõime kõhud punni.
ummipummi 22.okt 2008 16:08
Kui nüüd natukenegi loogiliselt mõelda,siis saab lapski aru,et suppi tulebki u.8l 2,5l veest keedad puljongi ja 3l vees keedad kartuli-
makaroni.Kokku tuleb vedelikku 5,5l + ülejäänud ainete mass.Supp on hea ja maitsev,kuigi mina eelistan kasutada kana poolkoibasid.Naha ja kontidega.Nendest keebki kokku õige puljong.
NurrMarta 18.okt 2008 14:57
Oleks ju tore aru ka muuta, eriti käesolevas kontekstis, aga mõtlesin ikka arvu muutmist :)
NurrMarta 18.okt 2008 14:50
On ikka tore nimetuna sappi pritsida :) Kuidas selle sapiga seal peenemates köökides lugu on? Tore muidugi, kui võetakse vaevaks kommentaare kirjutada, aga nii sapise asja kirjutamise eel võiks ikka veidi arvutada ka. 1 kg kanaliha suudeti kokku lugeda, aga muid koostisaineid enam mitte. Vett on selle 1kg kanast keedetava ja 12 inimesele arvestatud koguse juures 2,5 liitrit, lisaks muu kraam, kokku ehk 4-5 liitrit. Seega on see ilmselt pool sellest kogusest, millest retsepti autor räägib. Kogused on Toidutare retseptides tihti inimeste aru muutes kohandatavad. Ja mida selle peenemate köökide kanasupi sisse siis pannakse? Mille poolest valge riis või klimbid makaronidest paremad/tervisliku-
mad on? Sorry, läksin tiba närviliseks :)
(nimetu) 17.okt 2008 20:43
millestki nii lahjast pole ma ammu lugenud kui see supp! 8-9 liitrit 1 kg kanalihast, no ma tänan! nii must pipar kui loorber tapavad kanaliha maitse, peenemates köökides ei panda sellepärast isegi sibulat. ka mida need makaronid kanasupis otsivad? ma saan aru, et laste lemmik, aga lastel tuleks maitsmismeelt arendada, mida selle supiga küll ei tehta. hea ainult, et nii säilivad lapsed saledad.
1