Supid

Hapukapsasupp sealiha ja jahimehevorstiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Martin Hanson
Kunagi lükati kaugel Baieri külakõrtsus kaussi riivitud ja hapendatud kapsas ning loodi alus ühele muhedamale maitse- ja elamusnaudingule. Supiks muutus kapsast happematerjal tõenäoliselt ülejääkide keetmisel, kuhu lisati ka lihakänts ja kaugelt Aasiast toodud vürtsimaterjal. Jahimehe vorst oli omast käest võtta. Kui lihtne.
Kogus: 1 portsjon
Pane lihakuubikud liitri külma veega keema. Kuid mõnusa meki saavutamiseks tasuks liha päevakese marineerida ja siis koos marinaadiga keema panna. Keemise ajal eemalda pidevalt vaht. Kui supp on kergelt keema hakanud, lisa üksteise järel hapukapsad, pannil kergelt pruunistatud hakitud sibul ja küüslauk ning kruubid. Sega puulusikaga läbi ja lase uuesti mõnusalt podisema tõusta. Kui supp taas keema tõuseb, lisa porgandikuubikud, põldoad, loorber ja hakitud mandlilaastud. Lisa ka sortsuke valget veini ja sega uuesti läbi. Lase supil kergel tulel umbes tund aega podiseda. Kui kapsas on siis ikka veel kõva, lase edasi podiseda. Lõpus maitsesta supp pipra ja soolaga, kuid viimasega ole ettevaatlik – lisada saab alati. Serveeri grillitud jahimehevorstide ja maitseroheliselisandiga. (Viimase võid ka törtsu oliiviõli ja valge veiniga kokku segada.)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa