Supid

Tom Yum krevettidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Epp Mihkels
Tom Yum Goong
Kogus: 4 portsjonit
Pane vesi ja pujong tulele. Viiluta seened ja poolita tomatid. Puhasta suuremad tšillid seemnetest ja haki. Lõika väiksem tšilli koos seemnetega viiludeks, vala peale 1dl külma vett ning pane maitsestamiseks kõrvale. Tao sidruniheinavars lihahaamri või noaseljaga elastsemaks ja keera sõlme. Lisa keevale veele ja puljongile sidrunhein, laimilehed, kalakaste ja hakitud tavalised tšillid, seejärel ka seened ja tomatid. Keeda pool minutit. Pane juurde krevetid, lase keema tõusta ja tõsta supp tulelt ära. Maitsesta laimimahlaga ja isa kalakastmega vajadusel soolasust.
Vürtsikust saad supile lisada tšillivedeliku ja leotatud tšilliga. Viimast võid ka kõrvale serveerida. Maitsestamisel arvesta et supp peab olema vürtsine ja laimihapu, mitte ebamääraselt tšilline.
Tõsta valmis supp kaussidesse ning puista peale hakitud rohelist sibulat ja koriandrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
repsik 07.dets 2013 20:32
Siin oleval retseptilgi paar asja puudu. Ingver ja bambuse varred. Veidi mahedam ja tummisem variant on kookospiimaga.
Janno 17.jaan 2013 15:09
Olen ka paar korda Tais käinud ja on mullegi see roog vaieldamatult lemmik. Väljas pool Taid ei ole saanud kuskilt lifilähedase maitsega suppi. Siin oleval retseptilgi paar asja puudu. Ingver ja bambuse varred.
Tai 03.veeb 2011 18:06
On tõesti supermaitsev supp! Veidi mahedam ja tummisem variant on kookospiimaga. Lemmiksöök Tais!
balsam 18.okt 2010 18:31
See on väga hea supp, sõin seda Tais.
1