annestiilKroonikatoidutare.eeideesahver.eeajakirjad24.eeperejakodu.ee
Supid

Koorene lõhesupp värske kartuliga

Keskmine hinne: 2.33 Autor: Anni Arro
Sel supil on suve maitse.
Kogus: 4 portsjonit
Keeda kalapuljong ja kurna. Pruunista viilutatud porgandid, fenkol ja sibul võis. Lisa tükeldatud ja ilma nahata lõhefilee, pruunista igast küljest ja kalla peale kalapuljong. Lisa tükeldatud kartul ja keeda, kuni kartul on peaaegu pehme. Lisa suhkruherned ja koor ning keeda veel paar minutit. Maitsesta hakitud tilli ja murulauguga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Eliis 22.juuli 2014 17:18
Kasutasin esimest korda fenkolit toidu tegemisel ja ei teadnud, mida täpselt oodata. Minu meelest tuli superhea supp!
Juan 17.veeb 2014 09:08
I'm not quite sure how to say this; you made it exmeltery easy for me!
Pirts 09.nov 2012 09:43
Super! Tegin ikka fenkoli ja suhkruhernega.
Carmen 19.sept 2012 20:37
omaigaaad nii hea supp ostsin säästukast forelli supikogu keetsin 5minutit siis puhastasin liha luude küljest panin kartuli ja porgandi keema lisasin pannile või porru ja sibula ja küüslaugu, praadisin ja lisasin supile ning lõpus kui kõik pehme panin kohvikoort ja kala keetsin 3min ja oligi ülihea supp valmis
HeleReest 25.aug 2012 19:07
Väga hea supp!
Triin 25.mai 2011 12:50
Suhkruhernest polnud poes aga ülihää supp tuli. :)
kats 31.märts 2011 17:35
Panin küüslauku ka, väga-väga hea tuli! :)
Kris 24.märts 2011 22:24
Mina ostsin väga odavalt (0,8 auri kilo) lõhe selgroo koos vähese lihaga ja tegin sellest imemiatsva puljongi. Sibula asemel panin porrut. Vahukoore asemel kohivkoori ja lisasin ka 100g sulatatud juustu. Lõheliha võtsin sealt samast selgroo küljest, see tuli peale keemist kenasti lahti. Lisasin selle supile viimasena. Väga mõisltiku hinnaga imehea supp :)
AssaMait 05.märts 2011 02:46
See on üks mu lemmiksuppidest, samuti meeldib mulle sellega eksperimenteerida. Kasutan samuti enamasti fenkoli asemel varssellerit, kuid vahel lisan ka pool peotäit fenkolit varssellerile. Olen katsetamise käigus lisanud näiteks toorjuustu, paprikat, värsket kurki, tomateid, hapukurki jms. Iga asi annab mõnusa varjundi ja halvaks ei tee neist suppi ükski. Pidulikuma ürituse puhul olen värviks-struktuuriks lisanud soolvees vähisabasid, aga neid ma enam keema ei lase - neid sobib lisada siis, kui supp keeb oma viimaseid sekundeid. Teravama-
intensiivsema elamuse nautlejate puhul olen suppi puistanud peeneks hakitud t?illipipart nii näpuotsaga ja lisaks vähisabadele ka õrnkrõbedaks praetud toorsuitsupeekoni tükke. Ainuke asi, millega olen puusse pannud selle jumaliku supi juures, on see nö kalakaste, mida Tai/Kagu-Aasia köögis palju kasutatakse. Jumala eest, ärge seda sinna lisage!
Triin 22.veeb 2011 19:54
Lisades veel sidrunipipart, saab supp imehea :)
Maria 16.veeb 2011 17:41
Kust saada suhkruherneid? Kas neid müüakse maitseainje kujul?
supisööja 06.veeb 2011 17:24
Eriliselt maitsev supp. Dieedipidajad võivad vahukoore asemel proovida ka kohvikoort, tulemus on sama. P.S. Tallinnas ei ole kaubanduses enam kalapuljongi kuubikuid müügil, kas keegi teab, kust seda saaks?
Marek 02.jaan 2011 17:52
Puljongi maitsestamiseks võib kasutada ka näiteks vähifondi. Kalasupp on väga maitsev ja erinevaid võimalusi selle tegemiseks on palju...head katsetamist uuel aastal!
kalasupp 20.dets 2010 19:41
MMM väga maitsev
oquill 25.nov 2010 17:27
Mina tegin laiskuse pärast kalapuljongikuubi-
kuga, ikka oli hea (kuigi ma tean küll, et päris puljongiga oleks veel parem - see tuleb rasvasem ja rasv annab hea maitse). Suhkruherneid mul polnud, panin selle asemel küüslauku :) Mina arvan ka, et lõhetükke peaks ainult 5min keetma, tuleb õrnem ja hõrgum liha. Sellepärast ostetaksegi puljongikala ja filee eraldi.
carita 08.nov 2010 16:41
See supp on lihtsalt ülemõistuse hea :)
Kats 30.aug 2010 09:04
ostan naha ja luuga kala ning keedan seda enne pisut pipra, soola ja loorberiga, siis lasen vedelikul seista ,et sodi põhja vajuks ning kallan puhta vedeliku pealt teise nõusse (teen seda kaks korda), hiljem puhastan kala valmis supi sisse - keedetud kala lihtsam puhastada ja tuleb odavam, kui osta fileed :)
liisa05 27.aug 2010 22:48
väga hea supp.
NurrMarta 31.juuli 2010 20:10
uskumatu, et kala peaks nii pikalt keetma :O ma järgiks pigem Kertu varianti ja lisaks tükid lõpus max 5 minutiks keema
suhkur 17.apr 2010 14:31
Tõeliselt hea supp.Kasutasin ka varssellerit ja forelliga tegin.Puljongi keetsin karpkalast,mis külmikust leidsin.Tõeline maiuspala on rõõsk koor lõpuks peale.Meie lemmik supp!
Kertu 01.märts 2010 15:57
Väga hea ja kerge supp. Asendasin fenkoli varsselleriga. Lõhetükid lisasin koos hernestega, kartsin, et muidu tükid pudenevad puruks.
neltsu2 05.jaan 2010 14:50
kas kala puljongi kuubikuid võib kasutada leeme asemel?
canija 11.okt 2009 12:55
Tegin eile. Ei lisanud suhkruherneid ega fenkoli, kuna polnud k2ep2rast, kuid imehea tuli!
1