Supid

Prantsuse sibulasupp

Keskmine hinne: 3.4 Allikas: Pereköök
Maailmakuulus prantsuse supp, mis maitseb meie külmas talves suurepäraselt. Keeda supp valmis ja gratineeri koos tugevamaitseliste juustusaiadega ahjus vahetult enne serveerimist.
Kogus: 4 portsjonit
Koori sibulad ja viiluta õhukeselt. Hauta poti põhjas väiksel kuumusel läbipaistvaks (15 minutit). Lisa vesi ja vein ning maitse järgi soola ja pipart. Kuumuta tasasel tulel 30 minutit. Riivi samal ajal juust jämeda riiviga ja pruunista õliga ülepintseldatud saiaviilud keskmiselt kuumas ahjus kuival ahjuplaadil. Sai ei pea olema mitte ainult pinnalt pruunistunud, vaid ka läbinisti kuivanud, sest ainult nii jäävad juustuga kaetud saiaviilud supi pinnale ujuma. Võta saiad ahjust ja hõõru viilude pealmine külg poolitatud küüslauguküünega. Tõsta ahjukuumus 250 kraadini. Kalla supp ühte suuremasse madalasse kuumuskindlasse serveerimisanumasse või nelja väikesse. Jaga saiaviilud supi pinnale ja puista juustuga üle. Tõsta ahjurestile ning gratineeri umbes 10 minutit ehk kuni juust on sulanud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Andrus 05.juuli 2015 01:13
Tegin ka seda suppi ja mitte puljongiga vaid veega ja veiniga ja tuli ka väga hea. Mulle väga maitses. Mõtlesin, et esimene kord teen retsepti järgi täpselt ja edaspidi hakkan katsetama puljongite ja asjadega. Ei ajanud sibulaid isegi pruuniks vaid kergelt klaasjaks. Jaime Oliver soovitab küll sibulad karamelliseerida jne.... Eks ta katsetamise asi ole... Ja see on üks selliseid toite, mis osadele väga maitseb ja teised ei saa jälle üldse aru millest jutt.... Proovige kindlasti!
mari 19.sept 2011 12:30
mis puljongit kasutate
stiux 06.nov 2010 17:51
P.S kindlasti kasutada puljongit.pole küll veega teinud,kuid kujutan ette,et üks sibulavesi tuleb mitte supp
stiux 06.nov 2010 17:48
olen juba aastaid seda suppi teinud ja ära ei tüdine,väga hea lurr.teen kindlasti 1.5 t,nii vähese ajaga nagu retsept on ei tule õieti sibulast mahladki välja.5 supp
Marion Mäses 07.okt 2010 22:10
Väga hea supp. Olen puljongi teinud väga kergelt tummise, lisanud veidi brändit ja serveerimisel puistanud peale riivitud juustu. Juurde käib röstitud saiaviil või kerget võis röstitud saiakuubikud.
Safety 08.aug 2010 12:20
See toit on mõeldud vist neile roosadele ja rõngas sabaga olevustele? Süüa see küll ei sündinud. Ka kõige parema tahtmise juures mitte. Sellega on hea dieeti pidada - palju süüa ei kannata ja kaal langeb mis mühiseb...:S
Pyhak 25.jaan 2010 18:34
Isegi minu kaasa, kes sibulat ei söö, kiitis :)
sisil 15.jaan 2010 13:22
Minule tegi seda üks prantsuse pere ja seal olid küll sibulad klaasjad ja mitte pruunid, ning seda ei tehtud veega vaid buljongiga. Terve supi valmimine võtab aega keskmiselt 1,5h. Ja enne serveerimist teed juustude ja saiade vahele augu kuhu kallad Madeira (pun. vein) ja munakollase segu. See annab tõelise maitse!
Putakas 25.sept 2009 10:02
See on väga hea supp!:) Kord pakkusin seda suppi oma sünnipäeval.Külali-
sed olid kõik pahvid.
Peeter 25.märts 2009 20:33
oluline on sibulad ikka pruuniks lasta ja teha seda võiga, mitte ainult klaasjaks, ainult siis tuleb hea ja õige maitse välja. Vett isegi natuke vähem , kui on keskmise suurusega sibulad. Siis on tõesti hea
jutita 26.jaan 2009 12:02
See on väga lahe supp kui ainult teised ka seda sööksid siis teeks endale otsemaid.:A
1