Supid

Oivaline kalasupp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: VALIO Autor: Indrek Kose
Puljongi keetmine nõuab küll tublisti aega ja kannatust, kuid pole iseenesest sugugi keeruline. Omavalmistatud puljongist tehtud supi maitse on oivaline ja kulutatud aeg tasub ennast kuhjaga ära.
Kogus: 8 portsjonit
1. Puljong: Kuumuta puhastatud ja tükeldatud köögivilju madalal kuumusel õlises keedupotis. Lisa maitsetaimed, vein, vesi ja kalaluud/-pead. Lase keema tõusta ja keera tuli väiksemaks. Eemalda keemisel tekkiv vaht, keeda puljongit umbes 2 tundi ja kurna.
2. Supp: Lõika juurviljadest piklikud silindrid ja hauta need varem valmiskeedetud kalapuljongis pehmeks. Tükelda kalafilee (suuremad tükid) ning grilli kalapalasid pannil mõlemalt poolt u 5 minutit. Tõsta kala puljongisse, keeda suppi veel u 5 min, lisa Pernot´, sulatatud Polar juust, peenekshakitud küüslauguküüs ja maitseroheline. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mele 06.aug 2010 13:01
NurrMarta, tänan. Ma pean ära proovima, tekitas päris isu. :)
NurrMarta 06.aug 2010 09:00
to Mele - puljongit keedetakse kalaluudest (mis kõik hiljem välja kurnatakse) ja mida kauem keedad, seda maitsvam see tõesti on. Kalafilee lisatakse hiljem juba peaaegu valmis supile.
Mele 05.aug 2010 15:23
Kas see on tõsi, et kalapuljongit 2 tundi keetma peab?? See tapab ju kala täitsa ära?
maverik 09.dets 2008 01:21
Kuskil köögisaates kuulsin, et kalapeadel on vaja silmad välja vötta, puljong jäävat selgem ... naljata ...:Y
1