Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Oivaline kalasupp

Supid

Oivaline kalasupp

Indrek Kose VALIO
PrindiSoovita sõbrale
Foto: VALIO
Puljongi keetmine nõuab küll tublisti aega ja kannatust, kuid pole iseenesest sugugi keeruline. Omavalmistatud puljongist tehtud supi maitse on oivaline ja kulutatud aeg tasub ennast kuhjaga ära.
Retsept
portsjonile
PULJONG
1.5 kg kalaluid ja -päid
2 tk Sibul
2 tk Porgand
0.5 pead Küüslauk
2 vart Varsseller
3 sl Õli
1 leht Loorber
5 tera Valge pipar
2 dl Valge kuiv vein
2 l Vesi
Peterselli või tillivarsi
SUPP
2 tk Porgand
3 tk Kartul
1 vars Varsseller
150 g Lõhefilee
150 g kohafilee
100 g Valio Polar sulatatud juust (suitsulõhega)
1 küüs Küüslauk
SOOVI KORRAL
2 sl Pernot
1. Puljong: Kuumuta puhastatud ja tükeldatud köögivilju madalal kuumusel õlises keedupotis. Lisa maitsetaimed, vein, vesi ja kalaluud/-pead. Lase keema tõusta ja keera tuli väiksemaks. Eemalda keemisel tekkiv vaht, keeda puljongit umbes 2 tundi ja kurna.
2. Supp: Lõika juurviljadest piklikud silindrid ja hauta need varem valmiskeedetud kalapuljongis pehmeks. Tükelda kalafilee (suuremad tükid) ning grilli kalapalasid pannil mõlemalt poolt u 5 minutit. Tõsta kala puljongisse, keeda suppi veel u 5 min, lisa Pernot´, sulatatud Polar juust, peenekshakitud küüslauguküüs ja maitseroheline. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri.

KOMMENTAARID

Mele 06.aug 2010 13:01
NurrMarta, tänan. Ma pean ära proovima, tekitas päris isu. :)
NurrMarta 06.aug 2010 09:00
to Mele - puljongit keedetakse kalaluudest (mis kõik hiljem välja kurnatakse) ja mida kauem keedad, seda maitsvam see tõesti on. Kalafilee lisatakse hiljem juba peaaegu valmis supile.
Mele 05.aug 2010 15:23
Kas see on tõsi, et kalapuljongit 2 tundi keetma peab?? See tapab ju kala täitsa ära?
maverik 09.dets 2008 01:21
Kuskil köögisaates kuulsin, et kalapeadel on vaja silmad välja vötta, puljong jäävat selgem ... naljata ...:Y
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes