Supid

Külaliste kalasupp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pereköök
Tervislik, enda keedetud puljongiga kalasupp valmib üsna hõlpsalt. Kes soovib selge leemega suppi, võib tomati välja jätta.
Kogus: 4 portsjonit
Puljongi keetmiseks sobivad nii kala pea (ilma lõpusteta!), selgroog, uimed, saba kui ka nahk. Pane külmunud supikogu või kalajäägid tulisesse vette, lase keema tõusta ning eemalda vaht. Hauta vaevalt keevana paar minutit ehk kuni liha tuleb luude küljest lahti.
Samal ajal hauta teises potis peenestatud porru õlis pehmeks. Kalla juurde kurnatud kalapuljong ja lase keema tõusta. Lisa vesi, tomatikonserv, kartulitükid ja kuubikuteks lõigatud kala. Lase uuesti keema tõusta ning hauta, kuni kartulid on pehmed; maitsesta lõplikult.
NB! Ära unusta suhkrut, mis tasakaalustab tomati happesust!
Kalla supi hulka kalatükid ja kuumuta segades mõned minutid. Riputa igale portsjonile tilli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
runcis 23.jaan 2010 19:39
Väga segane retsept: kala lisatakse justkui 2 korda ning algajale võiks ka kirjas olla vee kogus. Lõpuks võtsin ikka Kardi raamatu välja ja tegin selle järgi.
kata_bjerges 13.dets 2009 00:48
:A ilmselt on porgan lihtsalt våike lisand nagu hapukoor supile pandud ja retseptis ei ole!:P
Juppstükk 14.sept 2009 15:36
Väikene tagasihoidlik tähelepanek: a) retseptist on porgand ära unustatud või b) pildistatud on mingit muud suppi (ilus suur porgandisektor laiutab kausi keskel) :D:A
1