Supid

Klimbisupp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Klimbikeedupuljongist võid hiljem valmistada kastme või kasutada seda mõne pajaroa juures.
Kogus: 4 portsjonit
1.  Valmista supipõhi ehk kuumuta õlis hakitud köögivili: porgand, sibul ja juurseller. Lisa puljong ja lase keema.
2.  Viimasena lisa kartulikuubikud ja keeda, kuni köögivili on peaaegu pehme.
3.  Klimpide valmistamiseks hõõru või suhkruga pehmeks.
4.  Klopi muna lahti ja lisa võimassi hulka.
5.  Lisa vaheldumisi jahu ja piim ning hõõru mass ühtlaseks. Maitsesta soolaga.
6.  Tõsta tainas teelusika abil keevasse puljongisse ja keeda, kuni klimbid kerkivad pinnale.
7.  Tõsta valmisklimbid supi sisse ja lisa viimasena maitseroheline.  
# Mida vedelam on klimbitainas, seda õhulisemad tulevad klimbid.
# Ole ettevaatlik, et klimpe mitte üle keeta, ja eemalda need puljongist kohe pärast pinnale kerkimist. Vastasel juhul korjad hiljem puljongist tainapudemeid välja.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Anni 03.jaan 2013 15:25
Mina teen klimpe muna ja mannaga. Munavalge vahustan kõvaks vahuks, segan juurde kollase ja siis niristan sisse mannat, tunde järgi. Ei tohi olla liiga palju ja liiga vähe. Kui palju, siis jäävad klimbid kõvad. Manna paisub kaa. Klimbid panen otse puljongisse poole teelusika jagu (paisuvad) ja erilist keetmist ei vaja. Natuke kaane all vaiksel tulel ja ongi valmis:)
Õili 03.jaan 2013 14:39
Kasutan klimbitaignas keedetud kartuleid,vanavana õpetas.Tehke proovi.:A
bahjiggity 29.juuli 2012 18:30
Olen nüüd erinevat moodi katsetanud selle retsepti alusel ja erinevate kommentaaride järgi muutes ja tuleb tunnistada, et mulle meeldib ikka algversioon kõige rohkem. Tõsi, jahu panen vist tsipa rohkem või vedelikk vähem (see timmimine käib lõpuks ikka tunde järgi) ja vedelikuks kasutan nüüd ka mina piima asemel puljongit ennast. Suhkur ja või on aga võtmekomponendid - ilma nendeta on maitse täiesti mõttetu.. jära mingit jahuplä?ni supi sees..
catherina 09.nov 2011 11:36
Oh mis vahva klimbiretsept. Peaks ka selle ära proovima. Siiani olen teinud klimbid munast, jahust ning hapukoorest ja alati on jäänud mõnusalt pehmed ja väga head.
jupstükk 13.okt 2011 17:54
kuulge kuidas tavalisi klimpe saab teha ?
Merlin 19.dets 2010 19:04
Maitsev supp. Klimbitaignasse panin 3dl jahu, kuna kommentaarides nii soovitati. Automaatselt panin, ilma 2dl-ga katsetamata ja minu jaoks oli seda palju. Nii et enda tunde järgi soovitan panna :)
kati 20.juuli 2010 15:47
pole ka kuulnud et klimpidesse suhkrut pannakse. Ja minu ema ei pannud kunagi ka võid. Eraldi puljongis ka ta ei keetnud, kohe ikka supis. Siiani mäletan kui maitsvat klimbisuppi emme tegi kui väike olin:)
nipsu 30.mai 2010 14:55
suhkur klimpidesse? :S pole kunagi pannud ja ausalt hästi ei kujuta ette, et kuidas lihasupisse suhkruga klimpe teha.
Marian 29.mai 2010 16:59
Ma pole kartuliklimpidest enne kuulnudki, veel vähem olen neid maitsnud. Kuidas teie siis klipme teete, kui võid ei kasuta? Ainult muna, jahu ja piim? Minu vanaema ja ema on alati võiga klimpe teinud, ma ei teadnudki, et ilma võita tehakse ka. See või on elementaarne koostisosa minu jaoks lihtsalt :)
NAAJ 24.märts 2010 11:11
Pole kunagi varem klimpe teinud võiga, mõtlesin, et seekord proovin ja tõesti tulid maitsvad, muredad ja kohevad. Ainult et suhkrut panin küll ainult 0,5 tl ja jahu 3 dl, kuna 2 dl jahuga tundus taigen kole vedel. Lõpuks kõik klappis. Edaspidi teen klimpe ainult võiga. Aga eraldi puljongis ma neid küll ei keetnud, ikka panin otse supi sisse.
Kaits 11.jaan 2010 14:57
Väga maitsvad klimbid! Enamus sai juba enne supi sisse jõudmist otsa :) Jahu panin veidi rohkem kui retseptis ette nähtud. Tegin need eraldi puljongis ja lisasin oma tavalisele kanasupile.
UllaUlla 31.okt 2009 14:53
No see klimbi-asi on ikka ilmselt pärit lastetoast - kellel tehti jahu- kellel kartuliklimbe. Mina näiteks pole kartuliklimpe elus söönud. See-eest on klimbisupis küll alati kartulitükid olnud :) Eraldi puljongis pole klimpe küll keetnud - ikka supileemes. Või panemist klimbitainasse õppisin küll üsna hiljuti ja tuleb tunnistada, et maitse paranes oluliselt.
johanna23 29.okt 2009 21:26
Ma ei mõista milleks teha jahuklimpe kui sama lihtsalt on võimalik valmistada hulga maitsvamaid kartuliklimpe? Õige klimbisupp on ikkagi kartuliklimpide ja kanaga.
Anton 14.okt 2009 20:55
DAAAAAAAAAA ! Supec polu4ilsja otmennii osobennoooo otmenno bilo varit etu hren v teste!Ot loze4ki (Ljudi neverte 4to ot LOZE4KI ono samo otlipnet) Neotliplo ! AAAAA Sup budet gatov kogda testo podnimitca naverh ,no nezdite etogo ono podnimitca ono preliplo kodnu i nevsplivaet!=) Pre-
jatnogo vam opetita! S bolwim udovolstviem zdelaju etu hren ewo raz!=)
mustikas 13.juuni 2009 15:09
Lihtsamad inimesed keedavad klimpe supileemes ja kui teha tugevam klimbitainas (rohkem jahu) siis ei pudene nad laiali. (ma pole võid ka lisanud klimbitaignale aga võibolla annab see paremat maitset sest supis pole ju liha.
1