Supid

Röstitud küüslaugu supp kukeseentega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Anni Arro
See supp on tõesti eriline. Pisut luksuslik. Kõlab nagu klišee, aga maitse on lausa sametine.
Kogus: 4 portsjonit
Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta küüslaugud tervelt koos kestadega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 15 minutit, kuni küüslaugud on pehmed. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Eemalda küüslaukudelt kestad ja pigista sisu välja. Puhasta ja haki sibul. Kuumuta potis õli ja prae sibul koos salveiga klaasjaks. Lisa küüslauk, puljong, portvein ja kohvikoor. Lase keema tõusta ja lisa juust. Keeda 10 minutikest, tõsta tulelt ja püreeri saumikseriga. Kontrolli, kas supp on hästi maitsestatud.
Kuumuta pannil või ja lisa pikuti pooleks lõigatud kukeseened. Prae 2 minutit ja lisa vahukoor. Hauta veel 5 minutit ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri suppi koos kukeseentega ja kaunista salveilehekestega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Afroz 17.veeb 2014 08:55
This was so helpful and easy! Do you have any arclties on rehab?
pai 19.dets 2012 19:39
aitäh, siiri! lähen siis uuele katsele paremate teadmistega :)
siirikirikal 19.dets 2012 14:29
pai: kui portvein ja madala rasvasisaldusega koor korraga supile valada, siis läheb kohvikoor tükki tõepoolest. Enne tuleks portveiniga leent keeta, et alkohol saaks sealt aurustuda ja alles siis koor lisada. Ka kasutaks ma ainult vahukoort ning pärast selle lisamist suppi enam väga hoogsalt ei keedaks. Teine ja kindlam variant on kasutada toorjuustu, nagu "evi" on eespool pakkunud. See sobib püreestatud suppidesse väga hästi, ei karda kuuma nagu koor ja annab mõnusalt siidise konsistentsi. Sel juhul peaks puljongi kogust lihtsalt veidi suurendama ja väikse karbi toorjuustuga arvestama.
pai 19.dets 2012 14:06
Palun abi - olen seda suppi ca 5 korda teinud ja ainult esimene kord õnnestus. Ei tea, mida ka valesti teen, aga kui puljong, vein ja koor kokku saavad, siis näeb see välja ainult hunnik hapupiimatükke puljongis. Koor on mõistagi värske, aga iga jumala kord jääb tükki. See on nii võrratu supp, aga rohkem teha ei julge :(
evi 03.aug 2011 11:03
Mina panen suitsujuustu ja vahukoore asemel toorjuustu ja tuleb väga hea. Kõigile maitseb.
tammekad 01.sept 2010 08:57
olin pettunud selles supis. lootsin nende kommentaaride põhjal midagi superhüper head. sain aga keskpärase ülirammusa supi. Samas maitse oli huvitav aga kukeseened kuidagi ei olnud selle supi sees see imehea punkt.
gis 25.aug 2010 16:21
Ülimalt maitsev supp. Algselt jäi pisut arusaamatuks, et kas peetakse silmas 4 küüslauguküünt või tervet küüslauku ja seepärast tegin esimese supi igaks juhuks 2 terve küüslauguga. Kuid selgus, et küüslaugu maitse on peale grillimist nii mahe, et järgmine kord panen 4 tervet küüslauku nagu retseptis kirjas. Vahukoor muutis supi pisut liiga rammusaks minu maitsele, seetõttu proovin järgmisel korral vaid 10% koorega.
siblik 22.aug 2010 16:14
Mina teen seda suppi juba eelmisest aastast. Tõesti nagu restranitoit. Väga maitsev.
muti 26.aug 2009 20:56
Mina kasutasin kogemata salvei asemel basiilikut (usaldasin poes liigselt oma mälu), aga ikkagi imehea tuli välja, restoranis telliksin seda küll. Proovin kindlasti veel teha, siis juba salveiga.
Mari 24.aug 2009 01:16
Mina tegin ilma salveita, kuna ei leidnud seda kusagilt müügis olevat- maitsestasin tilliga- kõrvale sulajuustusai- viis inimest sõid ja kõik olid vaimustuses :D
christrap 13.aug 2009 20:42
Võrratu supp! Tõeline suvepäeva gurmeetoit.
1