Supid

Tummine tomatisupp

Keskmine hinne: 3.31 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Suppi võid maitsestada igasuguste vahemereliste ürtide või nende seguga, sobib hästi basiilik, pune jms.
Kogus: 2 portsjonit
1.  Haki sibul ja küüslauk.
2.  Kuumuta poti põhjas õli ja pruunista selles sibul ja küüslauk.
3.  Vala potti konservtomat ja kuumuta kergelt.
4.  Lisa puljong ja lase supil keema tõusta.
5.  Maitsesta ja lase supil madalal kuumusel 10–15 minutit keeda.
6.  Serveerimisel lisa riivitud juustu.
Idee: Hea õhulise maitse annab supile ingver. Lisa seda kas väga peeneks hakitult või riivitult.
Soovitus: Konservtomatite valik on sedavõrd lai, et n-ö klassikalise konserviga samas hinnaklassis võid leida ka juba küüslaugu või ürtidega maitsestatud konserve. Võid kasutada ka neid, kuid vastavalt sellele muuda ka supi maitsestamist. Soola, pipart ja suhkrut lisa aga igal juhul.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
zzz 26.apr 2012 15:41
:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:T:D:D:D:D:S:S:Snnnnnnnnnnnnnn-
n:R:R:R:R:R:R
Laadu 21.aug 2011 09:30
ok tuli, panin ohtralt küüslauku, tükeldatud musti oliive, cayenne pipart, konservtomati asendasin tavaliste tomatitega. Iga sügisese tomatiuputuse ajaks on see hea retsept, kui vanaemad hakkavad omi tomateid ja kurke suurte kottidega kaasa suruma :D
Kite26 12.juuli 2011 20:36
Mina olen siia sisse pannud ka hapukoort ning sweet and sour chillikastet! Ja tomateid lõikunud konservtomatite asemel! Superluks!
KuuseOkas 24.jaan 2011 16:26
Väga hea supp tõesti, soovitan! Tegin topelt koguse (puljongit päris topelt ei pannud) ja muutsin retsepti veidi suupärasemaks. Pitsamaitseaine asemel panin samuti basiilikut ja lisaks veidi tüümiani, Tobasco kastet ja Worcestershire kastet. Ja porgandit lisasin ka... Lõpuks püreestasin. Väga hea on hapukoorega aga proovisime ka parmesani juustuga.
suusi 21.sept 2010 13:55
proovisin järgi ja hea oli
tups 19.sept 2010 19:17
Väga maitsev, kiire ja lihtne! Ning soodne pealekauba:) Ja - kanafileega on tõesti hea!
Maggie 21.juuli 2010 13:52
Tegin värsketest tomatitest. Püreestasin ja puistasin valminud supile rohelist sibulat, tilli ja koriandrit. Tuli välja väga hää!
Tiina 15.juuli 2010 18:00
Proovisin just järgi :P Püreestasin ja tegin juurde ka krõbedaks praetud kanafilee tükke ja krutoone ning pitsamaitseaine asemel panin basiilikat Mmm kui mõnus, nüüd veel vaja oodata, mis minu meespool sellest arvab. Teen seda kindlasti veel :P
mari 09.juuli 2010 15:00
ei tea millist puljongi siia panna ?:)
Liisbet 26.juuni 2010 18:48
Väga maitsev ja kerge teha. Tuba on head lõhna täis :)
nämma 18.apr 2010 19:31
proovisin ka järele - väga hea. lisasin ka natuke musti oliive, serveerisin juustu ja krutoonidega (y).
Jänn 29.märts 2010 00:19
ja mina teen seda kanaga - keedan enne puljongi ja siis tükeldan pehmekskeenud liha. riisi panen ka sisse. Ja kõvasti süüakse :)
hipster 25.märts 2010 19:46
Ma teen seda alati topeltkoguse! :D sest muidu jääb meie perele sellest küll väheks. Ja lõpuks püreestan, nii tuleb mõnus :)
arxitibi 28.veeb 2010 18:14
Mida kauem keeta, seda maitsvam. Äkki lisaks kõigele püreestada?
Vgogg 29.jaan 2010 11:03
Tomatisupile omalt poolt soovitaks peale küüslaugu, ka ohtralt tsillit, vot siis on super!
1